Tuesday, March 29, 2016

Langsir Pun Main Alter Juga Kah????

Uuiiii jangan tak tahu senah eh. Ramai yang suka alteration langsir diorang tau. Sepanjang kite buat kerja baiki membaiki ni alteration la tu dah banyak langsir kite kerjakan. Ni 2 contoh yang kite nak tunjuk dan tayang ngan senah hihihih......

cmelor alteration

Ini langsir sorang dari customer kite senah eh. Langsir ni asalnya di jahit gaya lisu tiga serangkai. Kalau ikut orang putih diorang kata triple fleats . Kalau ikut mak aaaarab ...... entah lah cik melor pun tak tahu hihiihihhi....

Biasa la bila hiasan tingkap dah di upgrade. Langsir lama tak bolih pakai lagi. Nak guna tak boleh nak di buang membazir .  Aaahhhhh...... masa ni lah idea pun datang. Dan orang macam kite la yang di cari hihiihiih......

Customer kite ni minta langsir dia gaya lisu tiga serangkai di ubah jadi eyelet style. Nak buat  bukan la susah sangat senah eh cuma cerewetnya tu  lebih sikit.

Cerewet masa nak potong lubang bulat-bulat. Nak ukur jarak kedudukan eyelet tu. Tak sama jarak, nanti tak cantik pula alunan langsir tu bila gantung. Paling cerewet kite kena gi kedai cari eyelet, pita, ikut bajet yang di minta hahahhahaah....

cmelor alteration

Bukan customer kite je suka buat alteration. Kite sendiri pun alter juga hahhahahha.... 

Hampir 9 tahun langir ni duk simpan dalam stor. Masa tu nak masuk rumah baru takde langsir. Sebab nak guna cepat dan tak mahu membazir serta nak jimat duit kite beli langsir bundel je senah eh. 

Walaupun hanya langsir bundle tapi kualiti dia elok senah eh. Kainnya tak keras, takde berbulu, yang penting tidak memberi efek panas bila di gantung.

Dari gaya lisu bertentang yang pakai cangkuk mata 1 tu kite tetas lepas tu kite jahit pita buat gaya lisu tiga serangkai. Ikut pandangan kite lah kan, material macam nih sesuai guna di bilik tidur. Kenapa kite kata gitu, sebabnya efek sejuk dia tu buat kite selesa guling guling atas katil lelama hahahahahha.....

Sebenarnya dah banyak kite buat alteration langsir untuk orang tapi selalu kite lupa nak snap gambar tayang ngan senah hhuuhhuhu..... Kali ni otak kite berhubung dengan pantas terus capai kamera snap sekali siap tayang lagi tu hahahhaahh..... Bye.


2 comments:

Anonymous said...

Cik melor ambillah gambar langsir dah siap gantung ...
Klo cantik nak follow ..

Aliyyah Aziz said...

Saya pulak rasa macam nak alter langsir eyelet saya jadi langsir olpesen (apa nama tah - yg style dulu2 tu pakai besi) sebab saya lebih sukakan alunan dia yg sekata.