Thursday, February 7, 2013

Baiki Mesin Jahit Rosak ? ...... Call Simon


Dia baik, dia peramah, dia tak berkira dan dia juga encemmmm..... hihiihihi bukan bodek ya senah, jauh sekali jatuh hati. Sekadar nak berkongsi dengan senah-senah yang selalu duk merempit dengan mesin jahit macam akak melor nih. Yang tak merempit tu boleh gak baca mana la tahu, ada ahli keluarga, sedara mara yang memerlukan khidmat baiki mesin jahit, boleh le bagi tahu. Akak melor nih bukan apa senahhhhh, saja nak kongsi sebab akak tengok si simon nih bagus kerja nyer. Jadi benda yang elok tu baik kalau di kongsi kan senahhhhhh.

Pakwe encem nih nama dia simon . Kerja dia service mesin jahit bergerak tau senah. Tpon, set masa bagi tau tempat, sampai la dia depan pintu rumah kite . Selama akak berkawan dengan mesin jahit nih belum pernah akak jumpa tukang baiki yang buat kerja bagus macam dia, teliti, cermat, arif tentang mesin jahit dan macam-macam lagi lah yang pastinyer akak puas hati dengan hasil kerja dia.

Senah nak tahu, pernah akak kena tegur dengan si simon nih sebab guna jarum mesin jahit tiruan. Nasihat dia jangan pakai yang tiruan sebab nyer kebarangkalian cepat  rosak tu lebih besar. Ada juga si simon tu bagi akak tips cara nak jaga mesin supaya dapat bertahan lama. Macam-macam la akak melor ambil peluang tanya si simon nih bila dia datang service mesin di rumah. Secara tak langsung akak jadi lebih mesra dengan mesin sendiri hihihihih.......

sebelum lupa ni no tpon si simon 0162228177 nak tahu lebih detail tentang service si simon tuh senah tpon tanya sendiri lah ya.

11 comments:

Mila@Rimbun said...

Dia ni cover area mana yer Melor? Kalau batu caves dia g tak? mesin jahit tepi saya tuh dah start meragam plak dah

Melor said...

mila
cuba call tanya ya. sbb tak pasti la pulak.

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

terima kasih berkongsi infor... mesin jahit kat rumah dah lama dah tak diguna sbb bila menjahit benang bawah selalu kendur... nnt nak cuba servis si simon ni... agak2 sekali servis berapa dia cas ye?

Melor said...

madiha
utk servis saja dia cas rm45. kalau kena ganti alatalatan mesin jahit tu d kire 45 + rege barang la. sepanjang berurusan dgn dia, tak nampak la dia tu kaki tipu

HEMA OCTOVIA said...

bestnya klu simon ada sayap, bleh sy suruh dia dtg sini utk tgok2 mesin sy hehe. melor, jarum tiruan tu mcm mna ye? kongsi la tips yg dia ajar utk jaga mesin tu...

MamaDaniel said...

bagusnya kak..mekaceh kongsi simon ek... hihihi... akak refer kalau diperlukan nanti... :D

Mila@Rimbun said...

Saje nak bg review.. memang baguslah dia baiki mesin jahit.. mmg macam baru. bila tukar2 benang pun maintain jer ok. saya pernah panggil LSN n JPdoshi servis, mula2 ok, bila kita tukar benang jer start ler buat hal

sarah sapian said...

Tq kak...... share dgn en simon..... nsb baik call dpt..... bru lps baiki mesin jahit sy....sgt bgus....lps ni klu sape2 yg mesin jahit dia rosak ble call dia..... jujur.... charges pn xsmpi seratus.....

Cik Melor said...

sarah
sama2.sbb bagus la kite kongsi tuh. simpan baik2 no tpon simon tu agar senang bila mesin rosak ya

thesewingroomdiva said...

terima kasih cik melor atas perkongsian anda :)

Cik Melor said...

thesewingroomdiva
sama2.