Tuesday, October 28, 2014

Mesin Jahit Pilihan Yang Patut Anda Beli

Hai senaaahhh..... hari ni kan kite nak kongsi sesuatu tau. Kite nak kongsi tentang mesin jahit yang elok, simple, kurang bermasalah serta senang nak handle. Jenama apa? tentu la jenama singer. "singer menawan keluarga bahagiaaaaaa" dari dulu hingga kini kan senaaaaahhhh.....  

Syssshhhh..... rahsia tau. Si simon tu bagi tau ngan kite ini koleksi mesin jahit singer yang tak banyak beri masalah. Hari ni kite kongsi jenis mesin jahit lurus je dulu ya. Lain entri kite kongsi pula mesin jahit tepi pilihan. Ingat tu senah ya, ini rahsia kite je. Jangan kasi orang lain tahuuuu....hahhaha

Bukan tak caya ngan jenama lain. Cuma kite lebih mempercayai mesin keluaran singer. Lagi pun kite memang membesar dengan singer tau. Dari atuk, mak, adik dan kite. semuanyer mesin jahit jenama singer yang di beli. Mesin jahit singer nih, kalau rosak senang nak dapatkan alat ganti. Lepas tu teknisen dia pun ramai. Senang nak panggil datang rumah like si simon tu. Betul kan simooooonnnn.... hihihihii.

Contoh duk ada la. Kesian tengok adik kite tu, beli mesin jahit jenama yang agak gah juga di pasaran. Tapi meragam je kerje dia. Panggil teknisen 4, 5 hari baru datang. 2. 3 hari pakai rosak balik. Kadang-kadang kite rasa nakkkk.... je poslaju kan si simon tu ke kampung. Nak suruh baiki dan service semua mesin jahit adik hahhahahha........ Pendekkan cite senah scroll je lah ke bawah ok.


Yang ni mesin jahit mudah alih singer model 3232. Mesin jahit model 3232 ni comel kan senah. Geram cik melor nengoknyer eh. Mesin jahit model 3232 ni merupakan model baru untuk tahun 2014 senah tau. Model yang simple dan yang penting kurang masalah serta senang nak handle. Sesuai la untuk para surirumah dan mereka yang baru pandai menjahit. Ciri-ciri yang di miliki juga boleh tahan. Macammmm....

ciri-cirinya :-
  1. 32 corak jahitan
  2. jahitan lubang butang - 1 langkah sahaja
  3. penyelaras lebaran dan panjang jahitan,
  4. pemasukan benang automatik
Harga :-
  • Rm 995.00 - tunai
  • beli secara tunai ada 10% diskaun


Yang ni mesin jahit mudah alih singer model 2250. Mesin jahit  model 2250 ni  sesuai untuk mereka yang baru pandai menjahit. Juga sesuai untuk surirumah untuk menjahit jahitan yang mudah-mudah ya senah. Yang penting mesin jahit model 2250 ni senang nak handle, kurang bermasalah senah ya. Ciri-ciri yang di miliki juga boleh tahan. Macammmm....

ciri-cirinya :-
  1. 10 corak jahitan
  2. jahitan lubang butang - 4 langkah
  3. jahit zip 
  4. pemasukan benang automatik
Harga :-
  • Rm 795.00 - tunai
  • beli secara tunai ada 10% diskaun

Yang ni mesin jahit mudah alih singer model 8280. Mesin jahit  model 8280 ni  sesuai untuk mereka yang baru pandai menjahit. Juga sesuai untuk surirumah untuk menjahit jahitan yang mudah-mudah ya senah. Yang penting mesin jahit 8280 ni senang nak handle, kurang bermasalah dan antara model terhangat di pasaran senah weh. Ciri-ciri yang di miliki juga boleh tahan. Macammmm....

Ciri-cirinya :-
  1. 7 corak jahitan
  2. jahitan lubang butang - 4 langkah
  3. jahit zip
Harga :-
  • Rm 745.00 - tunai
  • beli secara tunai ada 10% diskaun


Yang ni mesin jahit mudah alih singer model 2259. Mesin jahit  model 2259 punyai ciri-ciri yang sama dengan mesin jahit singer model 2250 dan 8280. Kelebihan yang membezakan model 2259 ialah ciri-ciri yang di milikinya. Macammmm....

Ciri-cirinya :-
  1. 19 corak jahitan
  2. jahitan lubang butang - 4 langkah
  3. jahit zip
Harga :-
  • Rm 945.00 - tunai
  • beli secara tunai ada 10% diskaun


Yang ni mesin jahit mudah alih singer model 4423. Mesin jahit  model 4423 ni  mesin jahit yang tahan lasak tau senah. Heavy duty la ssenah eeeehhhh.... Ciri-ciri yang di miliki juga laaaagi ..... boleh tahan. Macammmm....

ciri-cirinya :-
  1. 23 corak jahitan
  2. jahitan lubang butang - 1 langkah sahaja
  3. 1.100 jahitan perminit,
  4. penyelaras lebaran dan panjang jahitan,
  5. pemasukan benang automatik
  6. lampu led
  7. boleh jahit jahitan sederhana tebal
Harga :-
  • Rm 1195.00 - tunai
  • beli secara tunai ada 10% diskaun

Berminat? Boleh hubungi si simon, ni talipon dia 016 2228177

Yang paling penting, beli melalui si simon, senah akan di ajar sehingga pandai mengunakan mesin jahitan mudah alih singer yang di atas tu hingga pandai dan akan di ajar juga cara menjaga mesin-mesin tersebut. Ajar di rumah kite tau.

Jangan lupa sebut nama cik melor ngan si simon tuh, Mana tahu diskaun tu boleh di up kan lagi hahhahah..... Simon u jangan marahhhhh..... Apa-apa pun senah boleh talipon si simon untuk keterangan lebih lanjut ya. Cik melor kongsi ajeeee.......


6 comments:

Mar Mansor said...

agaknya dapat lagi tak harga macamni?

Mohamed Nazri said...

Hum..satu kekebihan barang singer ni..senang nk carik sparepart..org da tak bape suke beli singer sbb kononnye mesin made in china atau taiwan...yg lain.contohnye macam juki tu..yg org sibuk dok ckp made in japan tu...hehehhe..cube google kilang buat mesin juki kat mane....kebyakkan nye china..taiwan..Vietnam..sume kilang yg same...bab harge tu mungkin kene tambah rm30 -40 hengget setiap mesin tu...klu berminat..boleh terus je ke kedai kami di SINGER wangsa melawati...019-6173577

Mazilah Jamaluddin said...

@Mohamed nazri..saya ada mesin jahit lurus dan mesin jahit tepi singer.saya nak tanya plug dua2 mesin ada jual tak?berapa angaran harga ye

Cik Melor said...

mar mansor
cuba tanya kedai singer @ call no ni 016 2228177 simon

Cik Melor said...

mazilah jamaluddin
cuba tanya kedai singer. Cik melor bukan penjual brg singer tapi penguna sahaja.

Cik Melor said...

mohamad nazri
yup betul tu