Tuesday, March 22, 2016

Kecik-Kecik Lembu Jaga. Bila Besar Masuk Askar

"Harus ada menulis dan mencatat kenangan2 yang terindah dalam pembesaran anak dan diari seorang ibuku.."

Ha ha... ayat kopipes atau dengan kata lain ayat curi dari blog orang. Ummu jange maroh deh cik melor lamo doh x nulih, tepu raso otak di dale. Di tambah pulok ngaji skoloh dok tinggi mano. Maka begini lah jadinya. Nok wak ayat pong tok reti hahhaha.

Tahu ko sapo ummu ni. Kalu senah tok tahu gak, biar la cik melor setori sikit. Blog ni dulu di beri namo 'Aku Di Fiji Island' gitu la lebih kure. Kalu saloh ummu jange maroh.

Pahtu ummu kelik duk Mesia doh. Jadi dio tukar la nama blog tu jadi 'Ummu Aidan-Arissa' pulok.  Beh jugok baco blog ummu nih. Nok tahu lebih-lebih, senah gi baco sediri la blog dio. Cik melor nok mencatat kenangan terindah anok-anok la weyyyy.

dunia cmelor

Kecik-kecik lembu jagaaaaa. Bilooooo besar masuk askarrrrr..... haha mace lagu tuh kan. Ala lagu yang sensasi satu ketika dulu.  Nak tahu lebih google la senak ek. Kalu cik melor tulih ke, bilo la pulok cik melor nok mencatat kenangan terindah my anok-anok kan...kan..kan. senaahhhh hihiihih.

Ni si bujang kite, dia beraksi selepas mengepaw ibunya. Gi kedai nak beli roti gardenia sebungkus rm 3.40 je. Tapi cik melor kena cukai 4,5 kali ganda dari rege roti tuh.  Nasib la diri, saba lah hati. Kiri kanan belakang depan diri ini di cukai.

Tak cukup 10%, 6% lagi kerajaan cukai, anak-anak pun cukai. Pah bilo la cik melor nok bulih paka talipon hok setuh-setuh sekerin tuh.

Duik habis sokmo tokdeeeee  nok beli talipon cerdik. Dok paka talipon bodo sapa ko hari ni. Agok-agok kempune tok cik melor ni senah eh.

dunia cmelor

Ni makcik google kito senah eh. Besa dok mokcik google kito loni. Dio pong nok beraksi jugok mace  asekar. Pada hal di  paw mami dio ngan benda lain. Malu nok tunjuk kata dio.

dunia cmelor

Kito berduka lara tok leh paka talipon cerdik. Eh eh ehhhhhhh seronok pulok diorang berlakon lakon ye. Mace ngaying pulok ko mami dio. Tok leh jadi nih. Siap la awakkkkkk.... tuan pengarah.

Tok leh tebeng ni, asyik ore jah dok paw cik melor. Cik melor pong rasa nok mengepaw ore jugok. Sapo lagi hok bulih di paw, kalu buke tuan pengarah hahhahha. Nok paw tuan pengarah supaya naikkan bajet untuk cik melor gi kedai hahaahhaah. Bye


2 comments:

Fida Z Ein said...

Assalamualaikum Cik Melor...syok pulok baca tulisan Kelate ni...dah la baru balik dari Kelantan...

Cik Melor said...


fida z ein

hahah tetiba di landa angin timur