Friday, May 22, 2015

Homemade Mee Kuning - Oh! Ai Ken Biliv It

Hai senahhh..... apakhabar? Aaaa u miss mi. Ai miss u tuuuu..... hiihi ngada la cik melor ni kan. Selagi senah, senah dan senah hepi cik melor tak keberatan menayang ke mengadaannya. 

U wan hepi u read my blog. U don wan hepi don kam en read my blog coz my blog onli for pipe wan a hepi hahahaha... feningggggg ek?. Maksudnya 'Selalu le mari baca blog 'Dunia Cmelor' kalau anda mahukan kegembiraan. Promot nampakkkk.... hahak

Senah, senah kite kan nak bercerite tapi malu. Malu-malu pun kite tetap nak cite. Semalam kan kite buat mee kuning homemade tau. Teruja sangat sebab mee kuning kite cantik, secantik yang duk jual di kedai tu. 

Mana la tak xsaitednya senah weh. Cik melor nih terkenal dalam famili tak pandai masak, tetiba boleh call kampung bagitahu dia berjaya buat mee kuning tanpa gi kursus ngan Mardi atau ngan Chef hebat. Tak caya ek? scrol bawak tengok cantik ke tidak mee kuning homemade  kite tu.

cmelor.blogspot

Bangga punya pasal nak je rasanya kite pakai pembesar suara lepas tu round 1 KL dengan lori sambil laungkan ' Oiiii.... cik melor berjaya  buat mee kuing setanding mee kuning jual kat giant' hahhahha boleh ek? Atau buat ala-ala tokey company wayang gambar dulu-dulu. Alaaa.... dapat buat macam lori beli paper lama pun dah ok senah eh. Janji 1 KL tau bertapa bangganya cik melor dengan mee kuning dia tu hahhahhahah.....

Niat di hati andainya kite berjaya buat mee kuning kite nak hantar hasil pertama tu ke rumah anak yatim. Jadi tadi malam kite hantar le mee kuning tu ke rumah anak yatim senah eh. Kite bekalkan sekali tepung gandum  untuk diorang bancuh buat cekodok ke roti jala ke. Suka hati diaorang la nak buat apakan senah. Janji diorang hepi kite senang hati. 

Senah pun boleh gak kalau nak sumbangkan apa-apa ke rumah anak yatim tu. Andainya tinggal se area dengan kite boleh je kite tunjukkan mana rumah anak yatim tu. Bukan apa senah eh, melabur untuk akhirat. Sikit-sikit lelama membukit la dia kan senahhhhhh....

Malam sebelum tido kite gosok-gosok buat baik ngan tuan pengarah hahahhahah.....  bukan nak mengoda tapi nak suruh picit tumit kaki sakit sebab lama sangat berdiri masa buat mee kuning homemade tu hahhahaha...... Bye.



No comments: