Friday, January 16, 2015

Not 'Elsa' But 'Princess' Boleh lah...


Hai senah......  kerana pujukkan haruslah di tunaikan. One night tu, Ai go to pickup my tuan pengarah hahhahaah kube lana la wehhhhhhh.... Cik melor buleh dok awok tok duk bekecek menulih kut ore putih?. Wak malu ore kelate jah. Pese bulih nik ajih hahhaha.... Saja jeeee... kite wak lawak U hepi ai pun hepi jugaaaa..... 

Lepas ambil tuan pengarah, kite pusing pergi kedai buku, singgah pula kedai kasut, sambar sepasang kasut sekolah untuk my hero, hati nak menyambar lagi tuh, tapi terstop sebab sepasang baju melayu utk sekolah agama hampir 50 hinggit. Sehelai baju kurung 30 lebih. Waaaaaa sangat mahal. Hati kite berkata-kata..

Kepala mula menghitung, kalau beli kain 2 meter potong dan jahit sendiri baru 12 hingit + butang +getah+benang+zip+letrik = +- dalam 20 hinggit, rugiiiii-rugi. Esok lah gi kedai cari kain. Dah siap tunggu kite tayang senah ya ahak. Baju kurung balik potong kain lebih tahun lepas. Yessss.... setel bab baju.

Lepas tu nampak pula beg 'elsa frozen' awak senah eh. Tapi besar kedabak. Lebih besar dari makcik google. Emmmmm pujuk-pujuk mau la dia ambik yang kecik tapi 'not elsa but princess' macam tajuk atas tu hahhahha....

Sebenarnya senah eh, selipar dan tumble dia dah memang gambar elsa. Kalau la boleh pakai baju elsa. Mau nya gi sekolah pakai baju biru elsa tuh. Kata dia kasut elsa pun warna biru muncung tajam. Huh kuat sungguh pengaruh frozen tuuuuu kan. Tak mengapa la, kerana anak yang last kite ikut je.


2nd day pergi sekolah bergaya dengan beg princess not elsa. No more tears and mummy happy for ever hahaha.... Bye

1 comment:

Kostüm Elsa said...

Sebenarnya senah eh, selipar dan tumble dia dah memang gambar elsa. Kalau la boleh pakai baju elsa. Mau nya gi sekolah pakai baju biru ... kostuemelsa.blogspot.de