Monday, January 19, 2015

Rahsia Kain Sekolah Express

Hai senahhhh........ hari tu kan, kite kongsi cara jahit kain sekolah express. Lepas tu, kite buat pula janji nak kongsi tip rahsia kain sekolah express. Haha rahsia senah weh. Baikkan cik melor. Sapa ada bakul pinjam jap. Kite nak masuk dalam pastu nak angkat sendiri. Boleh ek!!!!! hahahhaha....

Mari senah, kite tunjukkan apa  yang rahsia sangat ituuuuu.... Senah tengok gambar bawah ya. Tengok betul-beeetulllll....

tutorial & tip jahitan

Haaaa..... nampak tak apa yang kite nampak? Lebihan kain pada lipatan pinggang kain sekolah express tu. Itu la rahsianya senah eeehhhh....

Anak-anak kite kan dalam proses meninggi. 2, 3 bulan pakai kain dah senteng. Untuk menyelamatkan duit serta menghilangkan sakit hati kite buat la  trick tu. Bila anak dah tinggi kain mula meyenteng, kite akan buka bahagian lebihan tu. Pastu jahit balik ikut labuh yang di ingini. Pandaikan cik melor. Mana bakul kite minta pinjam tadi. Takde ke?  Camana nak masuk bakul angkat sendiri ni senah eh hahhahaha

tutorial & tip jahitan

Eh...eh...eeeeehhhh....ada pula yang tak puas hatiiiii.... Kenapa tak di buka kaki kain aje. Kan senang tak banyak yang nak di tetas. Memang laaaa... tak banyak yang kena tetas tapi tak cantikkkkkk..... Mana bukti? Cakap tanpa bukti orang tak percaya tau.

Sebabnya kalau buka bawah nanti ada kesan gosok dan ada ton warna kat situ. Tang bekas jahit mungkin hilang. Kalau buka atas kain, orang tak nampak sebab di tutup dengan baju. Well u no mi susah sikit tak mengapa janji cantik dan sempurna mata kita melihat huhuhuhu. 

Sapa setuju, kite geng. Bye



4 comments:

Tengku Sofia said...

Betul gak tu. Kalau buat kat bawah nanti nampak beza ton warna tu. Memang idea bernas :D

Cik Melor said...

tengku sofia
hahaha kite geng

Suzie said...

bagus juga....hehehe

Cik Melor said...

suzie
kite geng jugaaaa