Thursday, August 28, 2014

Osteoartritis - Terapi Kali Ke 3

Hai senahhhh..... today morning kan ai go to buat terapi lah hahhaha..... kali yang ke 3. Kali ni best sikit nak cerita coz kite sempat curi-curi bergambar dengan alasan nak ambil gambar anak hihiih...... Bukan apa senah eh, kut-kut la di larang bergambar masa rawatan di jalankan. Sebelum kena sound baik kite berjaga-jagakan senahhhhhh......

Temujanji kul 10.30 pagi pukul 9 kite dah terpacak kat spital tuh. Terpaksa gi awal sebab tuan pengarah ada meeting dan terpaksa juga bawa makcik google sekali coz takde orang nak jaga. 

Dah sampai awal kite belanja makcik google makan di kantin hospital. Lepas tu bawak pusing-pusing dalam spital jap. Senah nak tahu hospital ampang nih sangat selesa tau.  Ada ruang nak lepak kalau terpaksa tunggu lelama, boleh di katakan amat selesa bila berada di dalamnya. Mungkin sebab baru kut. Setiap kali datang kite di cas rm5 hengget senah eh hihihiihhi..... Itu pun dicasnya selepas kali kedua datang

Sebenarnya ini rawatan terapi ke 3 kite. Masa terapi ke 2 kite tak cite sebab lepas balik dari terapi kite sakit sangat sampai tak boleh nak jalan. So takde keseronokan nak cite lah. But today kite seronok nak bercerita kerana beberapa faktor;

faktor pertama; sebab lepas rawatan kite tak rasa sakit.

faktor kedua; hihiihhihi.... sebab kite nak bercerita lah

faktor ke tiga; kos kite nak tempek gambar makcik google yang dah masuk 4 tahun ahakz.

 yang nih makcik google dengan temannya si meow. Nak bawa kawan kut boring katanya.
 

yang nih pergerakan yang perlu kite buat untuk menguatkan otot-otot bahagian atas lutut. Kite kena kayuh speda kaku lepas tu kite kena buat regangan. Macam-macam regangan yang perlu di buat. Pastu  akhir sekali kite di beri rawatan hotpad. Tengok makcik google  duduk atas riba masa kite di beri rawatan hotpad. Itu je la cite kite kite hari nih. Bye.



4 comments:

Yati said...

Semoga kaki Melor cepat baik. Lepas baik jangan lupa exercise tau. Bawak makcik google sekali. :)

imm said...

salam kenal,,

mencari2 resepi jemput2 colek malas td,,terlompat masuk ke blog ni..hehe
-imm-

Cik Melor said...

yati,
tq doa kite cepat baik. alhamdullilah. ada perubahan kearah positif. rasa nyer x perlukan suntikan @ operate tukar lutut lagi la.

Cik Melor said...

imm
salam kenal ati2 lompat tu imm depan ada longkang besar tau. selalu2 la kesini ya