Thursday, January 9, 2014

Handmade : Small Tote Untuk Si Dara

Hai senahhhhhh....... apakhabar mu di sana? kite disini macam biasa lah hepyyyyyy sokmo tak kire hujan ke, panas ke, kite tetap senyummmmm. Bak iklan tv tuuuu....... 'senyum tak perlu kata apa-apa'  senah ingat tak? Eeee...... dengan senyum pun kite dah boleh buat pahala tau senah. Sesambil kutip pahala buat bekal ke sana. Sikit-sikit lelama membukit pahala tu nanti hendaknyer kan senahhhhhhhh..........
   
Handmade Tote Bag @ Dunia CMelor
Handmade Small Tote

Biasa lah cik melor mana boleh kalau tak menayang hiihihiih..... Semalam kan senah, kite jahit tote beg kecil untuk si dara tau. Tak sampai hati kite dengar si dara merengek mintak buatkan beg kecil untuk isi buku tulis. Berat kata dia, bila semua sumbat dalam 1 beg. Kirenyer, ni projek kite yang pertama di tahun 2014 la senah

Kerana besarnyer kasih ibu, kite pun terus buat gunakan bahan yang telah ada. Kite guna kain belacu dalamnyer di lapis dengan kotton checkerel pink. Lepas tu hias kan dengan bunga yang kite buat brooch, yang belum di pasang pin. Lepas tu kite jahit sulam bodo-bodo sebagai tangkai bunga. Tak lupa kite jahitkan juga nama di tote bag tu supaya orang tahu tote bag tuh si dara yang empunya. Senang kalau hilang orang tahu sapa yang punya. Name tag tu pula kite sulam sendiri tau senah. Belajar menyulam guna mesin kite tapi tak berapa cantik la senah

Tang tangkai tote tu pula, kite potong belt hero yang dah rosak. Yang dah berzaman kite simpan, lama la tu sebab sayang nak buang. Akhirnyer ade gak gunanyer belt tu hahahhaha...... recycle senah weh.

Petang, kite suprise kan si dara and say 'presen for u'. Melompat si dara sebab suka sangat. Esok tu si dara bawak gi sekolah dan jangan tak tahu senah wehhhhh.... ke mana tumpahnyer kuah kalau tak ke nasi menayang la kerje dia ' like mother like daughter' hihihihi..........Bye

5 comments:

Mila@Rimbun said...

anak saya pun mintak beg kecil camni utk bawa buku tulis... kalau semua masuk beg belakang mmg kesiankan.. berat sungguh

munga2 tuh memang cun betullah.. sgt cantik

Melor said...

mila
memang berat bag sekolah budak sekarang. Kite tgk pun kasihan. demi anak n kedekut kite rela jahit sendiri hihihihi

Suzie said...

Aa cantik. Ingat nak buat juga utk 3 orang tu. Byk belt x guna blh recycle lah kan. Huhuhuh

Melor said...

suzie
buat la nanti jgn lupa tayang kite nak tgk ok.

Rozana said...

Comelnya beg tu. Anak-anak mesti suka. Lebih-lebih lagi maknya yang jahitkan.