Saturday, January 4, 2014

Hero Kite Dah Tahun Satu Senah Wehhhhh.........

Hero Dah Tahun Satu @ Dunia CMelor
My Hero dah tahun satu

Hai senahhhhh...... adussss..... penat kite senah wehhhh 3, 4, hari duk layan karenah hero kite nak masuk tahun satu. Ingatkan sempat la sebelum tamat 2013 kite nak buat n3 penutup. 'Dok dang stabuk' senah eeeee...... Begitu juga dengan n3 pembuka 2014 'dok dang stabuk gokkkkk......' hahahhaha.

Jangan tak tahu senah kite ni ada darah trenganu. Kirenyer kite anak kacukan la jugok but not pan asia just ganu + klate hihiihihihhi. Lawak tahun baru senah jangan marahhhhhh...........

31 bulan dua belas kite gi hari suai kenal my hero di sekolah kebangsaan. Penat senah weh kena turun naik tangga. Aduyai tinggi betul la di letaknyer kelas tahun satu, tingkat 3 tu senah weh. Baru nak baik jadi sakit balik kaki kite tau. Dalam duk lagu tuh kite gi gak hari  suai kenal hero kat sekolah agama lak belah petang tuh. Berdiri lama masa beratur nak daftar buat kaki kite bengkak, pinggang kite sakit semula. Merayu tuan pengarah nih supaya urut. Di urut di uli dengan minyak panas kurang la sikit sakit nyer

1 hari bulan lak kite sibuk membalut buku my hero sebab dapat buku pada hari suai kenal tu. Isi borang la macam-macam senah weh. 

2 hari bulan mula sekolah, emmm ..... tambah letih kena angkut buku bawa naik kelas my hero. petang tu gi beratur lagi ke sekolah agama sampai kul 5.30 kite melepak kat situ. Uuuuuuiiiiiii banyak betul kite kena buat. Beratnyer tugas seorang ibu tu ya.

Balik rumah kucing pula buat hal dah kena cuci porch lepas tu sambung balut buku untuk sekolah agama lak lepas magrib kite dah tak boleh buka mata. Maklum la 2,3 hari dah duk bangun 5.30am tak larat kite senah wehhhhh.....

3 hari bulan lak, kite kena gi lagi sekolah, hantar lagi buku my hero. Kenaaaa....... panjat tangga ke tingkat tiga lagi. Turun naik tingkat 3,tingkat 1 gi bookshop la, huh sakit betul kaki kite. Demi kerana my hero kite gagah jugak pergi, gagah jugak panjat tangga satu persatu. Nak suruh tuan pengarah pergi kite tak rela terlepas saat-saat indah my hero mula masuk sekolah. Bagi kite, itu la kenangan terindah buat hari tua kite nanti. Nasib baik sekolah agama hari nih cuti . kalau tak penat kite sampai ke petang. Touching tak senah wehhhhh.....

2 hari kite monitor si hero tu. tunjuk macam mana nak beli makan, macamana nak gi toilet, masa balik nak tunggu ibu kat mana. Minggu depan pandai-pandai la dia bawa diri di sekolah nanti. Moga-moga ajaran yang ibu dia tunjuk tu lekat la dalam kepala my hero tuh. Tak sanggup dah mak dia nak gi tunggu ehhhhh.......

Dalam sakit tuh ade juga seronok nyer senah weh. Well senah dah maklum akak ni kan peramah. Habis orang kite tegur. Semo orang kite buat kawan. Baru kenal sehari pun macam dah kenal lama. Sampai kawan akak kata kite ni glamour sebab semo orang tegur, hai-hai kat dia ngalahkan yb ahakssss.....

Tak rugi kalau kite mesra dan ramah dengan orang kan senah. Tak dapat sembang senyum pun jadi lah kan senah. Dalam pada tuhkite promot bisneh kite slow-slow sesambil uluq-uluq bisneh kad comel kite tuh. Gelige ta otak kite macam kata sudin 'boleh bikin batu cincin daaa.....' hahhahahhaha

Ok cik mala simplicity, puas dok baca cite dan tengok gambar my hero masuk darjah satu. Tapi kan senah mak dia la terlebih seronok mengalahkan si hero sebab dapat ramai kawan baru hingga lupa sakit kaki. Balik rumah baru merayu rayu di urut sebab tak tahan sakit hihihihihiihih...... 

dan kite tak lupa serta rasa masih tak terlambat lagi nak ucap  'HAPPY NEW YEAR'  to all my reader, silent or not you all very important to me ahaksss kite spiking lundon laaaa. Bye

2 comments:

Mila@Rimbun said...

amboi.. bizi betul mak hero yer..

Melor said...

mila
gitu la bila anak ramai. sibuk nglahkan menteri huhuhuhu