Wednesday, September 4, 2013

Katanyer "Kari Sotong Sedapppp....."

kari sotong

Hai senaaahhhhh.....jemu kan duk baca cite pasal hasil merempit akak je. Bukan setakat senah je yang jemu akak lebih-lebih lagi la jemu dia. Penat tau asyik duk memerasankan diri hihiihih...... 

Hari nih akak melor nak cite pasal "semalam ai masak u" hahhahhah....... suka ke, tak suka ke, senah tetap kena baca. Brute bunyinye kan. Akak sebenarnyer tak le brute, acting je lebih hiihiihih..... don wori bi hepi senah yaaaa....

Senah nak tahu, semalam kan akak melor rasa hairan bin ajaib , tetiba je tuan pengarah balik awal siap minta masak nasi. Lepas tu oder lagi nih nak makan kari sotoooooong senah wehhhhh...... Maka dengan hati yang penuh kasih sayang kat tuan pengarah tu, akak pun masak lahhhhhhh........ hihiihih...... belum ape-ape dah gelak.

Biasa duk masak kari cara kite but tu nike, i want tu make samting sepecel for may darling , upssiiii..... akak sepiking lundong la senahhhhh..... Don jeles coz ai ken spik lundon hahahahha........ Alooooo akakkkk, pelis sambung balik cite masak kari sotong sedap tuh!!!!!

So akak pun mengugel la resipi-resipi hebat oleh chef maya. Berkenan kat 1 resipi kite pun masak lah ikut cara dia. Tuan pengarah dah tak sabar-sabar lagi nih. Kejap-kejap di tanya nyer. Dah belum, dah boleh makan belum????  Lapar agaknyer kekasih ku ituuuu..... ahaksss

Masa makan tu kite suruh lah tuan pengarah tu komen. Ok kata diaa...... Bila kite test rasa. Ya Allah senahhhhh....... meloyakan. Maybe pasal xtra rencah yang di masukkan, tu sebab rasa jadi lagu tu. Haik.... geli tekak kite senah wehhhhh......

Sebab fel no resipi 4 de kari sotong sedap. Eeeeeysssssss..... kacau la makcik google nih. Kite nak mengarang pun tak boleh. Ape benda yang di nak nyer meragam tak sudah. Akak melor layan makcik google dulu  ya senaaahhhhh......Bye

2 comments:

mala said...

baru nak mintak resepi ... tak jadi la

Melor said...

jgn marah lambat reply.dah cuba reply tapi x boleh msk.. pada ai la kan masak kari biasa lagi sedap dr yg + bahan tuh.