Thursday, July 11, 2013

Tip Maintain Segar Lepas Berbuka Puasa

Suuuuriiiiii.... n3 ulangan tapi banyak manfaat. Sila baca ye senahhh.


1st n3 di bulan puasa huhuuhuhu..... hari tu akak melor kata tetap on walaupun bulan posa. Cakap je besar kudrat tak ada. Sudahnyer tak berupdate blog. Puasa-puasa nih cepat benor rasa lotih + malas nak mengupdate. Tambahan pula akak sibuk nak siapkan kerja-kerja jahit yang masih bersisa. Plan tahun nih, nak balik raya dengan bonda tercinta di kampung halaman. So mana-mana yang bersisa tu perlu di bereskan secepat mungkin. Oooohhhhh...... lindu.... rindu nyer kampung kelahiran kite tuuuu. Apa khabar agak nyer ye. Tetiba je akak  heart feeling like butterfly. 

Fly fly fly the butterfly
In the meadow is flying high
In the garden is flying low
Fly-fly the butterfly

Ayokkkkkk......  lari tajuk hhuuhuhuuh...... sebenarnye nak kasi tip/petua cara nak mantain segar lepas berbuka. Senang je,  caranyer jangan minun ais masa berbuka . Seelok nyer minum air suam dulu sebelum belasah semua yang dah tersedia tu. Jangan lupa minum teh o suam. Nanti badan tak rasa lemah bila perut penuh kekenyangan.. Tak caya????...... Senah cuba la sendiri. Bye

5 comments:

Nazayiena said...

Tq tips nie Melor.

Puteri Nurhayati said...

Ha ah, betul. Yati pun buka posa minum ayor panas, tak amik ayor ais pun.
Hi Melor! Selamat berpuasa. Best la dia, balik kampung nanti. :)

Mrs Lya said...

mekasih Melor untuk tips nye

zakirasli .. said...

wah bgus tips ni.. saya follow blog ni. #300

Melor said...

zakirasli
terima kasih follow dan singgah kat blog akak ni ya. dan akak dah follow balik blog zakirasli