Thursday, May 24, 2012

Hasil Kerja Tu Hari


"Ku lihat hijau". Walaupun terlambat senah, akak nak juga postkan kat sini dan menayang hasil jemari keras akak melor nih. Gambar ni akak rembat dari fb sorang mak datin. Hahahhahah... mak datin u jangan marah ai si tailor sudah rembat u punya gambar ya. Bukan nak bawak jumpa bomoh ok. Sekadar nak postkan kat blog ai ni je.  

Senah, ingat tak akak melor ada post kan 1 n3 pasai rezeki seluar aladdin. Ni la bebudak yang pakai hasil kerja akak melor tu hari. Tak semua la akak yang jahit. Akak jahit tang seluaq je. Tang baju akak terpaksa tolak sebab takut tak sempat siap senah. Maklum la selain jahit seluaq tu, akak pun ada tempahan lain yang perlu disiapkan ontime. Kalau mak datin ada terbaca blog ai si tailor ni, ai nak say, teng kiu lot-lot coz u believe mi tu kerjakan kain-kain u. Mak datin please don laugh coz ai spiking lundon hihihi....... Tiba-tiba akak rasa nak spiking lundon je senah. Senah pun jangan la gelakkan akak melor. Sesekali akak pun teringin tau.

Sekali lagi akak di beri kepercayaan untuk buatkan baju untuk group mak datin nih, So sekarang ni akak melor sibuk nak siapkan projek terbaru nih sebelum bulan 7 dan dalam masa sama kena siapkan juga  tempahan yang sedia ada. Nanti kalau dah selesai semua, akak akan cuba tayangkan hasil projek kedua akak melor kat blog. Senah selalu-selalu la singgah kalau nak nenggok nyer ya. 

Akak melor rasa sangat penat tapi apa nak buat ni jalan yang akak sendiri pilih. Nak tak nak akak terpaksa teruskan jugak senah. "Sekali kaki melangkah akan terus ku melangkah. Tak akan berundur selagi boleh melangkah." moto dalam diri akak bukan motosikal ya senah hihihihihi......  bye senah c u nek n teri ok.  

4 comments:

Nazayiena said...

Cantik melor bila tgk diorg pki,mesti suka tgk hasil tgn kita org pki....

Suzie said...

banyak juga melor jahit....

Melor said...

nazayiena
memang suka bila tengok hasil tangan kite org pakai

Melor said...

suzie
boleh la dari x de buat apa2. isi masa luang