Thursday, November 13, 2014

Terapi Kali Ke 5,6,7 Dan Speda Hancing

Hai senaaahhhh...... Lama kan cik melor tak menceceh hahhahah.... Rindu kah kalian???. kite pun rindu jugaaa..... Dek kerana penyakit 'm' tu menebal dalam diri, tenggelam kite senah eh. Bat don wori, tuday kite timbul balik ahak. Hilangkan rindu mu itu senah iyaaa.... hiihihihiihih..... Luv u all lah..

Senah eh... pagi tadi kan  kite gi spital lagi tau. Buat terapi kali ke 7 dan juga kali terakhir untuk sesi kite ni. Aaaaa..... lega kite senah eh. Tak perlu bersesak dalam jem pepagi. Sesekali bersesak dalam jem untuk jumpaa doktor tu kira ok la kaaaan....

Masa terapi kali ke 5 dan 6 kite tak cerita sebab kite rasa tak nak cerita lah. Lagi pun buat senaman yang sama dan di tambah sikit senaman yang baru. Tak dapat ambik gambar tentu la tak seronok nak cite kan. Tapi terapi kali ke 7 nih kite seronok nak cite sebab kite nak cite lah hihiihihi.... jangan marah senah eh, cepat tuaaaa....

Habis terapi pukul 11 am, kite gi buat santapan maut di kantin spital. Senah nak tahu, makanan kat kantin spital ampang ni sedap lah. Rege pun konsider murah. Yang tak bestnya, pagi tadi nasib baik tuan pengarah dan makcik google tak kena timpa dek siling roboh di spital tu. Kalau tak impian bakso kite berterabur laaaa.... hihihihi.

Kelmarin kite jumpa doktor tonsil, Sebelum jumpa doktor kite sarapan kat kantin. Makan nasi lemak senah eh.  Senah nak tahu nasi lemak + paru sambal + air suam baru rege rm2.50 sedap lak tuh. Terkaku kite seketika depan kaunter tuh. sampai kite tanya lagi sekali ngan orang kaunter tu nak pastikan, Kut-kut  kite salah dengar. Sekali orang kaunter tu pulak tanya kite 'kenapa'? kite senyum dan kata takda pepe. Emmm... kalau kat luar nasi lemak macam tu dah kena rm 4.50 ke 5.00.

Lepas jumpa doktor, kena tunggu tuan pengarah datang jemput. Hemmm.... kite melepak di kantin sesambil hirup teh tarik. Kali ni, kite kena  rasuk senah ehhhhh... Kite tibai semangkuk bakso.. Sedap juga lah bakso kat situ. rege dia rm 4.00 semangkuk. Murah 50 posen dari di luar. Itu rege area rumah kite laaaaa.... hihihihii

Hari ni bukan kite je, dengan tuan pengarah, dengan makcik google sekali kena rasuk. Kite sebat lagi sekali semangkuk bakso dan teh tarik, tuan pengarah belasah sepinggan nasi dagang dan kuih, makcik google kuih-kuih dia la hahhahha........ membuntal memasing balik.

Sampai rumah terus kite ada mood nak bercerita ngan senah. Camana la kite nak kurus ni, gi spital pon duk fikir pasal makan.

Moral of the story, jangan lupa biarkan diri anda di rasuk kantin hospital ampang, andai  anda berkunjung kesana hahhahha.... rugi tak makan weyyyyyy....

Lupa pula pasa lspeda hancing. Sebenarnya kite nak cite bahawasanya kite  kena kencing ngan staff dalam bilik terapi tuh. Punya la baik diorang aksen depan kami yang sakit nih. Ingatkan ikhlas nak bantu rupa nya dia jual speda tuh dengan rege lebih tinggi. Kata ambil ngan supplier dapat murah. Bila kite tanya kat kedai di lobi spital jauh laaaaagi murah dari rege diorang. 

 gambar speda hancing milik kite

Lagi sekali moral of the story, Jangan mudah percaya dengan orang yang mulut manis dan wajah inesen. Tak baik tau ambil kesempatan pada orang yang tengah susah.Bye.



3 comments:

Yati said...

Hehe.. kena rasuk Melor ye.. makan bakso.. :D

Yati said...

Hehe.. kena rasuk Melor ye.. makan bakso.. :D

Cik Melor said...

yati
sedap sgt yati ehhhh...