Wednesday, August 6, 2014

Raya Kali Nih Takda Gambar Selfie Tuan Tanah

Hai senahhhhh..... sebenarnyakan takde apa yang menarik nak cite ngan senah tentang raya kali nih.  Disebabkan baju raya mak budak tak sempat siap kite mati mood tau nak raya. Tak dapat nak sedondong dengan anak-anak la senah weh hahahaha..... macam budak-budakkan. Dalam mood yang limited tuh kite pergi gak berjalan raya dengan baju lama.

Pagi raya pertama kite gi ziarah kubur anak sedara. Lepas tu kite singgah rumah kekanda sulong kite. Kite di hidangkan dengan nasi dagang ayam kampung. Seeeedappppp senah eh lupa terus kite ngan 'kurus' hahahha..... nak wat camana kekanda kite memang terer masak.

Petang raya pertama gi balik kampung bonda kite. Beraya dengan sedaramara yang masih ada. Sama tahun lepas gak acara makan hingga memasing membuntal. Malam sebelum balik macam tahun lepas gak acara bakar duit, main bunga api la senah weh. Mana la bebudak tak gembira main bunga api free. Macam-macam bentuk, macam-macam warna, macam-macam bunyi duk ada. Sehingga mak budak naik takut nak snap sekeping dua gambar pun tak berani huhuhuuhh.... dahsyat kan.

Masa dalam perjalanan ke kampung bonda kite tuh, sempat la kite tembak dari dalam kereta beberapa keping gambar dengan kamera cap ayam sebagai 'suka-suka hobi' kite tuuuuu.... Senah nak tengok? Nah kite tempek sekeping 2. Nak tengok banyak senah klik la blog photo kite tu yaaaaa....

cloud fanatic

kite tak tahu ini masjid ke apa, Kerana dah lama duduk luar banyak pembangunan yang duk ada sehinggakan kite tak tahu nama dia. Kite tembak dari dalam kereta masa berenti kat traffic light kalau tak salah traffic light wakaf che yeh.

cloud fanatic

Ahaaa..... yang ni kita tahu, massssjiddddd... awak senah eh. Masjid kat 'roundabout' nak ke wakaf bharu. Gambar nih pun kite tembak dari dalam kereta yang tengak bergerak membulat hihihihi...

dan yang di bawah ni gambar paling kite suka, Sebabnyer kite rasa sangat cantik walaupun kite hanya pakai kamera cap ayam. Gambar nih kite ambik masa berenti tanya rege durian tepi jalan setelah kite balik dari satu tempat tuh.  Gambar sunset lah senah eh.

sunset

sunset

gambar yang nih kite tembak masa berenti kat traffic light depan sekolah tok janggut. Masa nih dah masuk waktu magrib.

sunset

janji hari tuh nak sambung tayang baju hasil rempit. Tapikan senah kite lupa snap puan-puan baju dah ambil. So kite tayang hasil kite menembak ajelah. Boleh kan senahhhhh..... Bye.


6 comments:

LYAfrina said...

salam aidilfitri
maaf zahir n batin

Cik Melor said...

lyafrina
salam aidilfitri juga untuk mu n maaf zahir dan batin

Mila@Rimbun said...

Ssalam aidilfitri cik melur. Awat tak siap baju raya tuh...

Yati said...

Selamat hari raya, Melor. Maap zahir batin. :)
Lawa gambor Melor amik.

Cik Melor said...

mila
selamat raya juga. tau2 aje la bila ramai orang. byk yg menganggu.

Cik Melor said...

Yati
selamat raya dan maaf zahir batin juga. tq h,obi terperam yati eh.