Monday, July 7, 2014

Osteoartritis - Kite Pergi Hospital La Senahhhh.....

Hai senaaaahhhhh..... tenggelam timbul kite kan. Maaflah akan diri ini. Bukan ku pinta suratan takdir seharuslah kite terima dengan dada yang lapang kan senaaaahhhhhh..........

Senah nak tahu, tadi pagi cik melor ada appointment ngan doktor tau. Dah sebulan kite tunggu nak jumpa doktor. Kerana kite bukan orang 'ada-ada' maka kena la tunggu giliran baru boleh jumpa doktor. Kesian tak senahhh....

Cuai tak check waktu yang di tetapkan. Kite hampir terlepas temujanji tu tau. Kite paksa tuan pengarah pecut. Tak sampai setenggah jam kite dah terpacak depan kaunter.

Sebab tak pernah gi spital tu, kite tak tahu prosedur di situ. Tambah-tambah kite bawa surat rujukan, ingat dapat terus masuk rupanya kena gi daftar juga. Hishhhhh..... berjanggut pula menunggu untuk di daftarkan. Selesai daftar, kite menapak ke kaunter bilik rawatan. Melanggut lagi kite kat situ. Mengantuk usah kata la senah ooiiii..... Sejuk dia sampai ketulang belulang cik melor tau. Akhirnya sampai juga turn kiteeeee. 

Sembang punya sembang ngan doktor-doktor muda tuh, kite di minta buat x-ray la senahhh. Hemmm.... satu kali lagi kite kena melanggut tunggu turn. Masa x-ray kite rasa kelakar sangat. Pissttt..... pisstttt.... rahsia ni senah tauuu. Masa x-ray kite rasa takut sangat hihihiihh.... Kite pejam mata rapat-rapat. Kite takut sakit dan takut kena tembak dengan laser macam cite dalam tibi tuh hahahhaha.... Rupanya x-tray nih x sakit la senah, kejap je dah siap. Lepas tu kite senyum sorang-sorang geli hati  hihihi.

Balik semula kat kaunter rawatan jumpa doctor lagi hampir setengah jam bincang ngan doctor kite gi farmasi pula. Melanggut lagi kite kat situ. Sebeban awak senah eh ubat di baginya. Lepas tu kite gi pula bahagian fisioterapi. Sampai je, aiseyyyyy..... tutup awak senah ehhhhh.....pukul 2 baru buka. Melanggut lagi kite lagi sekali.

Tapi takpe, masa nih kite jumpa sorang kawan. Sembang punya sembang tak sedar dah kul 2. Gi kaunter ambil date untuk temujanji fisioterapi pulak. Lepas tu kite gi duk kat lobi spital. Cari port baik punya lindung, mula la keluarkan talipon canggih kite tu hihhiihihi..... Tpon tuan pengarah minta datang ambil. Sekali lagi kite melanggut kat lobi tuh sambil tersenggut-senggut menahan kantuk.

Hai la senah, penat juga di sakit ni ya. Tu la salah satu sebab mengapa kite kurang update blog kebelakangan ni. Kesian tak senahhhhh..... Bye.


4 comments:

Honey said...

Salam Mak Senah,

Mak senah sakit dah lama ke? Semoga di permudahkan semuanya ya. Teringat pasal hp cangginh tu.. kelakar rasanya :)

Suzie said...

Sakit pa melor

Cik Melor said...

honey
mula sakit tu awal umur 20 lps tu berubat kg. tua2 ni baru sakit balik org yg ubat tu pun dah meningal. tak jumpa lagi la perubat yg serasi. itu yg sakit nih

Cik Melor said...

suzie
spital kata osteoartritis = la dgn sakit kepala lutut habis pelincir