Tuesday, May 13, 2014

Tutorial - Pasang Span Baju

tutorial & tip jahitan

Hai senahhhhh........ Mari, mari senah, baca cite kite nak kongsi ni. Tadi tengahari kan, tukang urut tu datang urut kaki kite tau. Alhamdullilah lepas urut dengan dia, kite dah boleh berjalan cantik. Kite tunggu tengok sehari dua lagi, boleh ke tak lutut kite nih baik sepenuhnya.

Senah ingat tak kite ada tulis nak buat Tutorial Balut Span Baju. Ni kite nak kongsi la ni. Cuma satu kite nak ingatkan ya. Semua tutorial yang kite share ni berdasarkan pengalaman kite saja. Lain orang lain la cara dia ya. Ok let go to the tutorial yiiiiiihaaaaa.....

Tengok gambar ya senahhhh..... Macam hari tu juga, bermula dari kiri atas turun ke bawah naik pula atas kanan dan turun lagi ke bawah dan tammmmmat....
  1. Lipat 2 span yang siap di balut. Pastikan sama penjuru, Sila tengok Gambar 1 ya.
  2. Betulkan bahu baju supaya kemas.
  3. Letak span seperti kedudukan dalam gambar dan pinkan dengan 3 peniti.
  4. Cara nak pin, sila tengok gambar no 4 ya senahhhh. Haaa macam tu la cara letak peniti dia.
  5. Jahit dengan mesin, di tengah-tengah kepala bahu ya senah.
  6. Gambar bahu baju yang siap di jahit span. Lepas tu cabut la peniti tu ya. Dan inilah hasil nya
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
 
tutorial & tip jahitan

Pelanggan kite suka kite jahit span bahu macam tuh. Kata mereka sangat selesa bila pakai baju. Itu kata pelanggan kite. Pelanggan orang lain kite tak tau senah ya. Tu je lah tutorial mudah yang kite nak kongsi. But you mus no, walaupun mudah ada juga yang tak tahu. Macam sapa tuh? macam cik melor laaaaaa....... masa bebaru merempit dulu hahhaahahh.......  Bye


4 comments:

kucari damai said...

As salam...duk mana ya...nk tempah baju boleh...

Cik Melor said...

kucari damai
kite di area setiawangsa. untuk raya cik melor dah x ambik. utk lps raya blh la.

Juliza Sihatnatural said...

Tq Sharing....ble masuk note ni...

Ada masa free..jemput singgah blog saya

www.sihatnatural.blogspot.com

Cik Melor said...

juliza sihatnatural
sila lah wat note
tq menyinggah nanti kite lak singgah ke sana ya