Monday, February 24, 2014

Tunggang Kuda Santai-Santai

tunggang kuda

Hai senaaaahhhhhh....... apakhabar awak orang? Cik melor nak cite kisah kami gi ronda santai-santai. Ada la 1 hari tu kite bawak askar kite gi jalan-jalan makan anginnnnn...... Selalu berkurung pun bukan nyer boleh bebudak nih. Lagi tambah tensen kite di buatnyer senah tau.

So kite buat janji. Sapa yang berkelakuan baik nanti kite belanje tunggang burung unta. Fuyoooo ..... memasing terus jadi baik senah weyyyy..... Sampai ketika yang di janjikan tetiba lak tukang buat janji tak sihat. Tak jadi la nak ke ladang ostrich tuuuu.... Sebagai ganti kite bawak diaorang tunggang kuda senah eeehhh..... alhamdullilah selamat poket kite hahhahhha........

Apa taknyer, nak tunggang burung unta kite kena bayar duit tiket 8 hinggit 1 kepala dewasa dan budak 6 ringgit untuk 1 kepala. Pastu kena kire duit minyak, duit tol, duit makan lagi. Banyak la jugak tuh senah ehhhhh......Kalau tunggang kuda kite cuma perlu bayar singgit untuk dewasa dan 50 posen untuk budak senah tau. Tu pun masa kite pergi kite dapat free tunggang kuda dan naik kereta kuda sebab hari wilayah kata tukang jual tiket tuh. Hahhahahha...... untung-untung. Selamat duit cik melor.

Sebenarnyer banyak benda yang kite nak cite dan kongsi tau. Takut senah pening kite cite 1, 1 aktiviti kite reronda tu ya. Fesssss...... kite cite pasal tunggang kuda. Senah tau ke, mana tempat nih?. Syyyy!!!! bagi yang dah tahu, untuk yang belum tahu askar kite tunggang kuda kat tasik titiwangsaaaaaa...... Seronok awak senah eeehhhh..... tengok makcik google xsaited sangat dapat tunggang kuda. My hero rilex je, tang si dara ish...ish...ishhhh....  pucat muka dia senah weh kih...kih...kih...... lawak tul la my dara tuh.

Sesapa yang nak makan angin tapi nak bajet save macam cik melor datang la ke tasik titiwangsa. Cik melor jaminnnnn.... mesti anak-anak awak orang gembireeeee.... hahahhah..... Bye

8 comments:

lovely said...

tasik titiwangsa...
dah lama saya tak pergi sana.
ok gak.. idea ni.
bolehla saya.bwk anak-anak g tunggang kuda hujung minggu ni.

Melor said...

lovely
bukan setakat tunggang kuda n naik kereta kuda, tempat main dia sangat luas. seronok bebudak belari

aTieYusof Family said...

Tak pernah pegi lagi kak ke Tasik Titiwangsa ni..maklum duk nun jauh di Sabah..haha
seronok budak2 naik kuda kan?..:)

mohamad khairul nizam said...

:) murah tul harga tu. kalau dekat dah lama gi

Melor said...

atieyusof
sesekali jijak semenanjung jgn lupa singgah sini

Melor said...

m.k.nizam
sesekali bila terlajak ke kl boleh la singgah tasik titiwangsa. seronok berkelah dgn keluarga

ibuhebat said...

wah.. best ni kalau bawak anak2..:)
jemput ke blog saya.. http://hebatkan.blogspot.com

Melor said...

ibuhebat
time kasih singgah. nanti kite jalan blog dia ya