Friday, February 14, 2014

Tip Cuci Baju Sekolah

tip cuci baju sekolah

Hai senaaaaahhhh....... hari nih kan kite nak kongsi tip tau.  Alaaaa.... tip biasa aje. Kadang-kadang ada gak mak-mak yang tak tahu. Mana mak yang dah tahu tuh, buat-buat la tak tahu kasi can sama cik melor iya. Untuk mak-mak yang belum tahu lagi camana nak handle baju sekolah anak nih, mari la baca blog cik melor. Macam-macam tip duk ade mak ooiiiiii....... hehhehhe....

Ada la satu hari tu, sorang mak nih datang rumah kite tau senah. 4 orang anak dia.. 3 sekolah 1 belum. Dia tanya  macamanaaaaa.... kite cuci baju sekolah anak, terutama baju sekolah anak jantan senah weh. Kata dia lagi, 'penat duk sental tapi tak hilang kotor tuh'. Kasihan dia kan senah.

Kata dia lagi, saya dah rendam dengan varnis tapi tak jugak hilang kotor tuh. Baju memang la jadi putih tapi yang celoreng-celoreng tu tetap ade. Terutama daki di hujung lengan, kepala poket dan kolar baju. Kata dia lagi kalau rendam clorox nanti nametag tu turun warna. Penat lah saya menyental, Sakit mata saya tengok. Kasihan kan senaaaah......

Jadi kite pun kongsi la 1 tip gan mak nih. Tip macamana nak cuci baju sekolah bagi betul-betul bersih ikut cara kite la.  Hahahhaha..... dah kite yang bagi tip mesti la cara kite kan senah. Apa la cik melor ni ahaks.

Uppss..... ada sms masuk la. Kata sms ni, ada tamu nak datang rumah cik melor jap lagi. Nanti cik melor sambung cite 'Tip Cuci Baju Sekolah' ni semula ya senah. Senah tunggu tau. Bye

10 comments:

Mila@Rimbun said...

nak kena cubit cik melor ni... beriya kita baca line by line nak cari line tips cuci bajunyer.. dalam ati awat pendek sangat nih.. rupanya bersambung cet! hihihi

Mila@Rimbun said...

ku tunggu mu tulih yerr kiki

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

potong stim betol la cik melor ni... tak baik tauu.... hehehe...

me.ronazil.ab said...

sabo je lah...
tapi masa saya sekolah menengah dulu, mcam2 cara buat, letak bedak kalau kena sambal, kalau daki tu tenyeh ngan sabun mandi jer...ni ler cara bebudak hostel

Melor said...

mila
hahahha. sabar itu separuh dari iman

Melor said...

mila.
tunggu jage x tunggu. ambo nati tulih

Melor said...

madiha
sabar ya. sok kite sambung k

Melor said...

me.ronazil.ab
tq sudi tinggal komen. selalu la singgah ya

Honey said...

Hi Kak Melor, baru nak start baca blog Kak Melor. Jumpa kakak dekat Aku Di Fiji :)

Nanti saya jalan-jalan kat blog kak melor ye :)

Melor said...

honey
kecil tapak tangan nyiru akak tadahkan. sila la jalan ke dunia cmelor ya