Friday, February 7, 2014

Ajaibnya Buah Mahkota Dewa - pt 1

buah mahkota dewa

Hai senaaahhhhh...... sori la ya sebab lama sangat kite tenggelam. Emmmm........ permulaan tahun 2014 nih tak berapa baik la untuk kiteeeeee..... Bermula 31 disember 2013 membawak ke 6 february 2014 kite tak sihat je senah tau. Kesian dak senah.

Mula-mula tu, tergeliat pinggang. Lepas kena tenyek dik tukang urut hilang sakit pinggang. Belum baik betul sambung pula gan sakit lutut. Mungkin kerana duk turun naik tangga, lepas tuh berdiri lama-lama masa urusan daftar my hero masuk tahun satu awal tahun tu hari. Tambah-tambah lagi kite dah makin tembam senah, tu yang buat kaki kite jadi sakit senah weh.

Xceli lutut dah lama rasa sakit-sakit tapi sikit je. Ingatkan sakit tu macam biasa la, tak berpanjangan on-off kata ore putih. Tapi kite salah la senahhhhh....... sakit lutut kite, melarat-larat pulak jadi dia. Sampaikan kite tak boleh berjalan awak tau senah weh. Dah jadi macam robot. Punya la seksa kite di buat nye. Tido malam merintih-rintih sakit senah oooo....... Bila duduk tak boleh nak bangun. Terpaksa mintak sesapa tolong tarik bila nak bangun hihiihihi...... teruk kan. 

Dalam sakit-sakit tuh, kite tetap kena menyupir anak ke sekolah, kena masak, kena buat kerja rumah dan paling utama kite tetap kena merempit senah weh. Takut customer kite marah, paling parah poket kite nanti kempes eeeeee....... tak suka tauuuuu...... Kesian dak senah.

Kemuncak sakit, kite dah tak boleh jalan. Biasanye kite takut nak gi klinik. Tak tertanggung sakit, satu malam tuh kite sendiri merayu tuan pengarah bawak gi klinik hhahahahahah..........Di klinik, doctor kata kite kena osteoarthritis. Doctor bagi ubat angin, pain killer yang paling kuat, minyak sapu dan ubat untuk otot, Balik kite makan  sapu sampai habis ubat doctor tuh, tak jalan jugak senah weh. Kesian dak senah

Lepas tu tuan pengarah bawak balik double stemcell. Kata dia, untuk nak meremajakan badan kite. Makan dah habis sepapan pun lutut kite tetap sakit. Tapi kan senah makan benda tuh kulit kite jadi cantik la. Eeeee  i like, i like,  ambo suko weh hahhahaha.........

Pastu kan.......... senah kena  la tunggu part 2 dia ya. Tunggu tau. Bye

7 comments:

Suzie said...

Ish to be continued la pula

Melor said...

suzie
hiihihi.... pjg sgt nanti ore bosan nak baca. tip blogging tuh cikkak wehhhh....

Mila@Rimbun said...

camtu ker rupa mahkota jiwa tuhhh. mcm asam keping jer yerr. dihiris2

Melor said...

mila
pembetulan 'mahkota dewa' gambar tuh buah dah kering bila rendam kembang macam asam keping tapi rasa dia rahsia nanti baca n3 terbaru kite iya ahaks.....

Honey said...

Kakak, Senah je ke yang baca blog kakak? LOL (am joke)

Melor said...

honey
'senah' mewakili pembaca blog kite tak kire lah dia tu silent reader ke gege rider ke. Kite namakan dia senah supaya kedengaran mesra dan sedap untuk kite bersembang huhuuhhu

Melor said...
This comment has been removed by the author.