Sunday, October 6, 2013

Bunga Telur Felt Simple


Hai senaaahhhhh......  apa kabooooo.......ni haaaa.....lagi sekali akak nak menayang bunga telur hasil jemari ai. Kali nih akak buatkan bunga telur dari felt untuk  cik bakal pengantin. Sisa untuk bebudak katanyer. Saja nak suka-suka hibur hati. Ya lah senah benda kawin nih bukannyer selalu boleh buat. Sekali aje dalam hidup. Cuma yang bertuah aje dapat kawin berkali-kali, ai la tu hihihiihhihi......

Di sebabkan cik bakal pengantin dah teruja sesangat nak tengok bunga telur dia. Bahana dari bunga telur set pertama yang telah akak tayang. Terpaksa la akak postkan bunga telur felt nih cepat sikit. Walaupun ade beberapa batang bunga telur dalam keadaan separuh siap. Tu gara-gara riben habis. Tau aje lah akak nih bukan senannnnng..... nak gi kedai. Gi kedai pun ikut mood nih 

Cik bakal pengantin nih jauh tinggal dia senah. Beribu-ribu batu jauh nyer dari kl. Sib baik ade teknologi canggih. Dapatttt..... akak menayang bunga telur nih. Bolehhhhh...... la cik bakal pengantin tengok.

Cik bakal pengantin nih kalau boleh nak akak tempek semua bunga telur yang dalam proses. Alooooo cik bakal pengantin oooiiiii..... buat benda nih bukan boleh siap dalam 1 hari sayang weh..... Makan masa berhari-hari kalau kena gaya nyer mau ambik masa bulan-bulan. Sebab tu la tukang buat bunga telur letak syarat sebelum ngoder benda alah nih. 2 bulan sebelum tarikh. Itu pun ikut kuantiti bunga telur yang nak di oder. Ade paham cik bakal pengantinnnnn.....

Lagi pun bunga telur buatan akak nih boleh di katakan "handmade". So semo benda akak buat sendiri dari 'A to Y' mengunakan jemari ai ni senah ya. Kalau boleh lidi bunga telur tu pun ai nak buat sendiri . Gi hutan, tebang buluh lepas tu raut-raut menjadi lidi  hihiihihiih............. baso kerahpanah kato ore kelate.


tak puas hati tengok yang sebatang, ni haaaa...... akak tempek bunga telur felt and the geng yang duk beratur, tunggu nak masuk kotak. Bukan cik bakal pengantin  saja senah sekali pun boleh tengok. 

Bunga telur nih simple je senah weh. Ikut bajet cik bakal pengantin. Tang kaler yang pelbagai tu jangan di hirau kan dan jangan di tanya ' Biarlah Rahsia' , macam kata siti nurhaliza. Kalau dia boleh rahsia akak pun boleh kan senahhhhhhhh ......hihiihihih


yang duk posing bergelimpangan ni, tengah tunggu akak gi beli riben. Hhuhuhuhuuh... mood gi kedai belum mari, jadi awak-awak bunga telur felt kena tunggu. Harap cik bakal pengantin puas hati, senah pun suka hati.

Eeeee...... seronok nyerrrr...... orang nak kawin. Dulu kite kawin tak merasa berbunga telur cantik-cantik. Sebab kawan ngan kuda kawin pun duk pegang tali kuda je hihiihihihiih...... Kalau tau seronok kawin berbunga telur mau ai buat bunga telur penuh satu rumah. Biar jadi taman bunga bukan padang rumput hahahhahahah........ 

Ade juga akak melor usik si dara  tu "nanti  awak nak kawin, biar ibu yang buatkan bunga telur nyer" mmmmmm.... entah sempat entah tidak. rugi rasanyer dapat anak lambat. Mak dah tua anak baru nak jadi anak dara huhuhuhu.......... rugi kan senah.

Lagi 2 jenis bunga telur akan menyusul. Nak tengok, jangan lupa mari ita sokmo blog ambo deh. 
Bye.

4 comments:

mala said...

bunga telur yg so sweeeet

Mohd Nor said...
This comment has been removed by the author.
Melor said...

mala
eh..ehhh..... ade semut itam laaaa

Yati said...

Comel-comel Melor. Banyak pulak tu, tahniah berjaya siapkan! :)