Monday, February 18, 2013

D.I.Y Button Earring

Salam semua.... Hari minggu yang lepas melor dengan 'my soldiers' pergi kat satu mall hajat hati nak cari sesuatu. Bila pergi tu dah tentu la acara merayap cuci-cuci mata dan kenyangkan perut kami 4 beranak sekali la. Mau 2, 3, jam melekat kat situ.


Ini la benda yang di cari, barangan untuk d.i.y benda kat dalam gambar tu. Melor buatkan subang dari butang untuk my anak dara yang lasak. Di beri pakai emas hilang memanjang jadi buat sendiri dari bahan yang murah dan cantik. Kalau hilang pun tak le terasa sangat. Sayangnya kat kedai tu butangnya tak banyak pilihan. Warna dan bentuk hanya itu aje yang ada. Nak tak nak melor rembat la juga.

Nak buat subang dari butang ni kita cuma perlukan butang, nail earring plastik dan gam. Gam kan aje butang kat atas nail earring tu dah pun siap.

my anak dara menayang earring barunya. Nak hilang seribu kali pun takpa ibu dah tak marah lagi hihihi.....

tengok makcik google pun dah bertindik ni nak kena tukar pakai earring yang ibu buat ni.

11 comments:

JunAina said...

wahhh...kelazz gitu. buat sendiri...kreatif...

Melor said...

junAina
salam jun, kreatif tu tak la mana cuma kena fikir alternativ lain untuk elak kerugian hahaha

mala said...

licin dah kepala makcik google

Melor said...

mala
ku cukur la . harap2 rambut barunya nanti subur macam hang

Manismadu84 said...

salam kak..apa khbar?...blogwalking...

Yati said...

Boleh jual ni, Melor. Hehhe!
Yati tak leh pakai subang selain emas, dia naik gatal. Telinga mengada-ngada, mak Yati kata.

hema octovia said...

kreatifnya...cantik2....

mamawana said...

Kreatif and loh... tomeinye budak tecik bercubang nih

Nazayiena Ayiena said...

Kreatif dan betul tu klu hilang xlah ralat sgt.

Anonymous said...

I�m not that much of a onlіne reader to be honest but your blogѕ really
nice, keep іt up! I'll go ahead and bookmark your website to come back in the future. All the best

Take a look at my blog :: natural breast enlargement

Anonymous said...

Hmm іt sеems like your site ate my first cοmment (it was super long) so
Ӏ guess I'll just sum it up what I had written and say, I'm thοroughly enjoying youг blog.
I аs wеll аm an asρiring
blog blogger but I'm still new to everything. Do you have any points for first-time blog writers? I'd genuinely apрreciatе іt.



My web blog - how to save money at disney world