Wednesday, December 1, 2010

Short Pants

Salam semua..... satu hari masa bawa anak2 gi jalan2 melor terjumpa t-shirt di jual murah. Kebetulan MI memerlukan baju baru maklum badan dah membesar. Jadi melor borong 10 helai. Baju dah banyak seluar pula yang kurang. Maka dengan penuh kasih sayangnya, rela ku korbankan 2 helai t-shirt lama untuk dipotong jadikan seluar pendek untuk my hero. Mood kedua2 baby pun ok mereka tak buat perangai malam tadi. Awal2 lagi dah tidur biasanya kalau jarum jam tak mencecah pukul 12 belas tak maunya mereka berdua tu beradu. Kesempatan itu melor gunakan untuk jahitkan MI seluar pendek. Bukan main happy lagi dia.

melaram dengan seluar baru. MI paling suka poket biru tu.

tampal gambar supaya ceria sikit

pililah gambar yg cantik dan jahit la bunga gan mesin

kunun2 jahit- easy stitch

Di kedai 1 helai seluar pendek rm 10. 2 helai t-shirt dapat 4 helai seluar. Jimat rm 40.

29 comments:

Abd Razak said...

Salam...

Cantik ibu buat untuk anaknya..

mala said...

cute nya!!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wohoooo jimatttt....gud job!

tomei said...

wauu... melor... camner nak buek tu..ada tutorial dak??

Melor said...

abd razak
seronok bila anak pakai hasil tangan sendiri

Melor said...

mala
tuk wak pun kite blh buatkan hihihi...

Melor said...

rose
tu la melor tgk kat jj sluar mcm tu dr kain t-shirt 1 dah rm 10. kalau buat sendiri melor dah blh jimat sekarang ni zaman kena berjimat. tgk la petrol pun dah naik rege lagi.

Melor said...

tomei
nanti melor buatkan tutorial.

Lana~Bulu said...

Untung kalau berjimat..betuah hubby U

ainnoraini said...

salam kenal...
cantik...
mesti bestkan bile anak pakai yg kite buatkan...

Melor said...

lana-bulu
sekarang masa kita perlu berjimat cermat.

Melor said...

ainoraini
melor suka kalau anak pakai apa yg kita jahit. bangga gitu rasanya

Sellynna said...

salam melor..

rajinnya melor jahit tuk suar anak..
sblum ni mmg saya jahit seluar tuk anak tp disebabkan anak saya lasak sgt & suka korek jahitan celah kangkang sampai koyak rabak.. terus rasa down skejap nak jahit balik..

tp rasanya pasni aktif balik kot, jeles tgk suar melor yg lawa tu..

hysman said...

salam...
mak aii kak, kreatif betul kak ye..
hahaha..
nice.. cantek...
lps ni bikin pulak tuala jd baju sejuk..
ok ape..
hehe

Melor said...

sellynna
sejak ada bby kecik ni aktiviti menjahit melor slow sbb x dan. melor suka jahit sendiri apa saja utk anak. ajat ati lps ni nak mula 'projek back 2 school'pula

Melor said...

hysman
projek gan towel tu memang da tapi nak jadikan alas kaki kat dapur. memang dlm list projek lepas ni

IMANSHAH said...

Salam Kak Melor, wah sungguh kreatif lagi inovatif, sungguh hebat tangan yang menyusukan anaknya

IMANSHAH said...

Salam Kak Melor, wah sungguh kreatif lagi inovatif, sungguh hebat tangan yang menyusukan anaknya

zulkbo said...

salam..
tangan yang kreatif
ermm..tak mudah juga
nak membuatnya tu...

ckLah@xiiinam said...

Kreatif....

sally said...

Respect lah org2 yg pandai n rajin menjahit ni..

NuRuL NaDiA said...

bestnya dpt ibu camni..hehe.. ;)

Ayl Aziz said...

rajinnyaaaaa....
saya dulu buat baju kurung anak2 sendiri. Skrg mana time nyeee? Huaaarggghhh????

Melor said...

imanshah
terima kasih sudi jenguk blog akak

Melor said...

mr zulkbo
tak la susah mana. cuma masa aje kurang byk gangguan

Melor said...

cklah
sikit2 je kreatif ya

Melor said...

sally
terima kasih. itu hobi saya yg utama tapi x blh buat selalu masa kurang

Melor said...

nurulhuda
akak pun masa kecik mak yg jahit semua pakaian. bonda akak sgt pandai menjahit

Melor said...

alyaziz
melor suka anak2 pakai hasil tangan melor. cuma masa kurang sbb tu aktiviti menjahit melor slow