Monday, March 23, 2015

Hexagon Tepi Jalan

Hai senahhhh......jangan mareeeeee.... kite buat lagiiiii.... hihih..... U no mi kan senahhhh...... hilang, hilang, tengelam timbul memang favorite kiteee..... Today after raining ai timbul. Mari, mari senah, hilangkan kerinduan mu itu. Rindukah hahahhaha....

Heran kite senah eh. Semenjak 2 menjak nih, kalau stress je mula la kite sakit kepala. Agaknya la kan, kerana umur dah masuk siris-siris macam keta mercedes ni. Tu yang mudah jadi lagu tuh. Untuk kurangkan stress, kite pun buat la 2, 3 benda. Nak tahu kena baca sampai habis ahaks.

Pertama, lepas balik je dari menyupir, kite ambil penyapu. Kite sapu sampai licin laman depan dan belakang. Bukan laman kite aje yang di sapu habis laman orang pun kite sapu hiihihhi...... tenangggg hati bila tengok licinnnnnnn sekeliling. Untung tau sapa jadi jiran kite.


Lepas tu kite jahit hexagon kat atas tu masa setia menunggu si dara balik sekolah. Lepas hantar my hero, kite tak balik rumah senah eh. Walaupun rumah kite dengan sekolah tu dekat. Malas nak keluar masuk, nak be-que- tengah jalan dibawah panas terik mentari. Hemmm tak kuasa kite senah eh.

Kite cari tempat teduh, park keta bawah pokok,  jahit la hexagon tu. Dapat 2, 3  pun  jadi lah dari tak jahit langsungkan. 

Tadi pagi pun masa tunggu my hero balik sekolah agama dan tunggu  makcik google balik taski pun kite jahit juga.4, 5 keping sehari, lama-lama banyak la hexagon kite tu kan senah... Emmmmmm ..... ntah bila pula la nak di jahit camtum benda alah ni senah eeehhhh..... Yang penting jaaaaaahit, hilangkan stress.


Ini peneman setia kite. Sapa lagi kalau bukan si busuk makcik google kite. Hari nih dia tak mahu main kat luar keta. Kata dia nak belajar tulis 1,2.3. Kata dia

makcik google : mummy, teacher kata saya tak pandai baca 1,2,3

mummy : itu la, bila mummy suruh belajar awak tak mahu.

makcik google : saya kan dah baca, dah tulis

mummy : awak cuma baca abc not 123. sebab tu la tak pandai 123

makcik google : teacher kata nombor 17 belas. Camana nombor 17?

mummy : Gini. senah tengok bawah 


ini la hasil makcik google belajar tulis 123. Senah faham dok gapo hok mokcik guge lukih?

Macam tu la kite. Bila stress. Kite buat apa yang kite suka. Senah pula buat apa bila stress?.Bye


6 comments:

mamawana said...

comel jer tulisan dia...

Cik Melor said...

mamawana.
yup. tulisan makcik google lebih cantik dari kakak dan abang dia.

Nooriah Abdullah said...

macam comel je macam cantik je..
http://nooriahnaim.blogspot.com/

Suzie said...

projek apa tu .....

Cik Melor said...

suzie
blm tahu nak jadi apa. wait n see la suzie ya

Cik Melor said...

noriahnaim
tq singgah. selalu2 la ya mai sini