Monday, March 30, 2015

'Dating' Di UTC Keramat Mall

Hai senahhhhh..... rindu kah awak!!!!!  ku tanya awak rindu kite keeee..... hihiihi. Upppp... pembetulan, bukan kite tapi repekkan kite la senah eeeeehhhhh..... ada ke? emmmm.... kalau ada kite suuukaaa sangat. I miss u tuuuuu hahhahah...

Senah, senah, semalamkan kite gi ke UTC Keramat Mall. Kite berlima naik LRT kesana. kononnya nak bagi anak-anak kite rasa seronok. Main dengan anak kecil nih rasa macam tak sesuai la nak naik LRT tu. Tau la bebudak tambah lagi anak-anak kite, risau memanjang hati mak dia tau.

Sedih betul le nengokkan moral sesetengah rakyat mesia nih. Takda rasa kesian langsung. Nampak budak-budak takdenya nak di beri tempat duduk. Buat tak nampak je. Dah la awak duduk kerusi khas untuk golongan tak berkemampuan .Eeeeeih geram tau.

Dah le macam tu salah turun stesen pulakkkkk..... Buang masa aje kena tunggu train lain. Pastu dah sampai utc kite pula tak bawak surat beranak si dara kite. Adoiiii ... tepuk dahi terus kite perambat tuan pengarah balik ambil surat beranak.

Kesian tuan pengarah kite. Tak banyak cakap menonong je diheretnya makcik google pergi naik tren semula. Sambil tu kite kata ngan tuan pengarah. ' Datang nanti bawak kereta tau, balik tak mahu naik tren'  sempat lagi mengarah tu kih...kih...kih.....

Sebenarnya, semalam tu kite nak gi buat ic untuk si dara kiteeeee... Tau la kite ni kalau nak gi mana-mana kena 'booking' dulu my tuan pengarah tu tau. Bila dah booking tak boleh suka-suka hati nak cancel. Susah tau kappel dengan orang sibuk nih. Nak dating pun kena buat tempahan dulu. 

Sementara tunggu tuan pengarah datang balik kite pusing-pusing dalam utc tu. kite nampak ada imegresen, kedai 1 mesia, klinik 1 mesia, Jakim , Pejabat pendaftaran Jpj dan perpustakaan komuniti. emmmm ssm takde pulak sedangkan yang tu kite duk cari.

Sepanjang menunggu tu kite lepak dalam pustaka komuniti. Tuan pengarah sampai dah kena lak time rehat diaorang  Sambung lagi menunggu hingga pukul 2. Nasib baik ada pustaka komuniti boleh la lepak-lepak kat dalam tu.

Pukul 2 pejabat buka, setengah jam dah selesai. Terus balik sebab kejar masa si dara nak kena gi kelas tambahan kul 3. Hemmmm.... terkejar2 nasib baik cik melor tak terjirit ayam hahahahaha....


Samapai rumah ada pulaaaa tetamu datang. Melayan tetamu sampai malam. Beredar je tetamu terus kemas apa yang patut. Terbongkang kite tidur senah weh kih..kih..kih..... 

Tadi lepas ambil si dara dari sekolah terus kite ke keramat mall, Ambilkan ic baru si dara. Horeyyyy.... anak dara kite dah besarrrrr.... 

Kali ni kite gi sendiri je. Bukan boleh selalu di booking tuan pengarah tu. Nanti gaji kena potong. Kerje kuli senah eh, gaji kire hari. Esok gst dah stat, lagi la kite tak boleh buat booking, tst je lah senah ya.

Saja je kongsi kisah kite berdating ngan tuan pengarah di escort askar askar kecil kite tuh. Langsung tak boleh nak 'romantika di ambon' la senah eeeehhhhh..... hahahahaha...... Bye

No comments: