Friday, February 27, 2015

" Hari Ning Aku Suko"

Hai senaaaahhhh......tak tahu laaa.... kenapa. Pepagi je kite mesti pegang stereng kereta, pepagi je kite mesti menyupir. Sedangkan kite bukanlah kerje bawak teksi, kite surirumah je kan senaaahhhh....heran, heran  haahhahah......

Pagi tadi masa kite hantar anak ke sekolah, mulut kite asyik nyanyiiiii..... je. Eeeeeee..... ganaz lirik nya. Bukan semuo orang suko dengar lagu tu tau. Kite pun dengar lagu tu masa kite masih anak-anak. Umur sama baya dengan anak-anak kite sekarang. Sendiri pun rasa pelik, ini kan  pula anak-anak kite yang memang sepatah haram pun tak faham apa yang kite nyanyikan kih...kih...kih...

Ikut kebiasanan bila on je kereta. Kite mesti buka aircond, radio dan ditemani Sinar fm sepanjang pemanduan itu. Pagi ni my hero rasa pelik and he ask me.

my hero : ibu lupa sesuatu
me : what?
my hero : tak on radio ke pagi nih
me : today ibu yang akan nyanyi gantikan kak engku
my hero : melopong kehairanan kih....kih...kih... 

So sepanjang jalan la kite duk nyanyi lagu tu. Sampai sekolah pertama si dara turun dari kereta dan kite teruskan pemanduan ke sekolah my hero pula. My hero ask me again dengan muka malu-malu tikus dia. 

my hero : what lagu u sing?
me : Classic song, Very the nostalgia my son
my hero : saya on kan radio sambil julurkan tangan
me : kelepok ai pukul tangan my hero
my hero : ibuuuuuu....
me : duduk diam-diam. Today u all mesti dengar mummy nyanyi kih...kih...kih...
my hero and makcik google : %$@#&*!+- 

senah nak tahu lagu ganaz apa yang kite tetiba duk nyanyi tuh? Okeyyyy.... kite tulis la apa yang kite ingat dan duk ulang sebut sehingga anak-anak kite gelak walaupun bengang tahap gaban. Lagu loghat kelantan dan lirik yang kite ingat sikit tu.

Haaaari ning aku sukooooo

Rasooooo nok bininggggg

ayoh pong nok kirooooo

rumoh tango seming

bowoh pokok naaakooooo

itu aje la yang kite ingat senah eh. Ganaz tak? hahahhhha....... Bye


2 comments:

Honey said...

Salam Cik Melor,

Saya pun tak faham! hahahahaha

Cik Melor said...

honey
hahhahha... kite pun tak faham