Wednesday, January 15, 2014

Perkhidmatan Transit Anak Sekolah

transit anak sekolah
my hero dan anak transit

Hai senahhhhhh......... kerje baru jaga anak transit hihihiihi...... Hansem tak  2 anak bujang kite. Muka chicky kan. Bermula buka sekolah tahun baru tu hari, kite telah menerima 1 amanah supaya menjaga makan pakai anak transit nih. Mula-mula tuh terkejut gak kite bila ade yang minta kite buat transit. Tak pernah terfikir oleh kite, yang satu hari kite akan kerja jaga anak orang. Besar tanggungjawab dia tuh senah weh.

Di fikir, di congak, di kire, di tanya pendapat tuan pengarah bagai. Kite pun bagi kata setuju nak jaga anak kawan kite nih. So jadi lah dia anak transit kite dan kawan kepada hero kite. Emmmmm....... boleh tahan la karenah bila 2 hero bertemu. Gegak gempita awak senah weh. Tapi kite tak kisah sebab itu memang perangai budak-budak. Cuma apa yang kite takut, kite tak terbuat seperti yang diamanahkan. Uiiiii...... berkire nanti kat akhirat senah wehhhh....... Takut kite tau.

Kerje tak la berat mana pun tapi tang tanggungjawab dia tu aje yang besar. Kerje kite cuma ambik anak transit nih dari sekolah kebangsaan, bawak balik rumah waktu tengahari, lepas tu kite mandikan diorang, lepas tu kite suapkan makan, coz kite suap anak kite makan sekali dengan anak transit kite suapkan pakaikan baju, pastikan segalanyer lengkap dan hantar diaorang gi sekolah agama pada sebelah petang.  Lepas tu tugas kite tamat. Cuma kite kena pastikan kite masak setiap hari dan pastikan juga anak transit kite makan sampai kenyang hihihihihi........

Tetiba aje kite rasa nak tahu lebih mendalam, maka kite google la. Rupanye memang ramai yang buat perkhidmatan transit anak sekolah nih ya. Rasa macam nak buat bisneh nih la pulok. Bulih ke senah weh.??. Tak cuba kite tak tahu kan so akak nak cubalah mana la tahu tetiba kite bertuahkan sabut hahahha......

Andaikata ada yang nak transit anak ke rumah kite boleh la email or sms kite, Rasanyer larat lagi kite nak jaga sorang dua tu. Email dan sms kite ade kat sudut atas belah kanan ya senahhhhh.... Bye

7 comments:

Kuazue Mohd said...

salam ziarah sini.. n terus polow... moga di beri kesihatan utk menjalankan amanah baru...

Suzie said...

Saya pun esok start kawan wafi tumpang ke sekolah. Baru sorang. Nak try juga lah , betul2 jd driver.

Mila@Rimbun said...

anak saya transit ke taska jer, balik sekolah van bawa ke taska, then mandi makan solat, tunggu van ke sekolah agama, petang ngaji...
kalau ada jiran2 buat transit camni best jugak kan.. mcm anak saya tuh, dah bosan g taska katanya

Melor said...

kuazue
tq follow kite
, kite pun dah follow awk balik. selalu2 la singgah blog kite ya

Melor said...

suzie
jom kite pakat try mana tahu untung sabut kite timbul nanti

Melor said...

mila
iya la
. kalau mila setaman dng kite boleh le transit ke rumah kite. Kite transit ala rumah ya nak budak2 selesa rasa macam kat rumah sendiri

Iman kidswear Bundle said...

sis...tinggal areA mane ye?