Friday, December 6, 2013

Punai Sudah Kena Sembelih Laaaa......

Hai senaaaahhhh...... katanyer nak slow berblog, tapi update tiap-tiap hari lak kih...kih...kih....cakap tak serupa bikin kan. Kebetulan ade masa luang sikit, tu la akak tak lepas peluang senah weh. Tambah-tambah ade cite terbaru dalam hidup akak, mau nyer kite tak tulis. Rugi tau kalu tak cite. Kenangan tuuuuu......

Senah nak tahu. Pagi tadi, kami bawak my hero gi sembelih burung punai hahaahah....... Tapi my hero nih bagus. Bukan akak yang puji tapi doktor norliza yang puji tau. Kena puji sebab my hero tak nangis masa burung punai di sembelih. Kata doktor norliza lagi my hero lebih kecil kalau nak di bandingkan dengan 2 budak sebelum tuh. Melalak dia bukan main lagi. Risau pulak kite yang di luar. Takut la my hero kite ubah fikiran tak mau sembelih si punai tu bila dengar tangisan macam tuh.

sebelum punai kena sembelih, lagak tak ingat

Sebab tak nangis doktor norliza upah gula-gula sampai 5 batang. Suka sangat la dia. Member dah memang hantu gula-gula. Eh.. lupa nak kasi tau. Kite sembelih burung punai kat taman melawati. Nama klinik tuh 'klinik norliza'. Lebih kurang gitu la tak berapa nak ingat. Doktor dia nama Norliza. Emmmmm...... baik dan peramah doktor tuh tau. Keadaan klinik pun ok, tak perlu menunggu lama. Cuma parking susah sikit, tau-tau aje lah trafik kat taman melawati tuh. Itu semua no hal lah. Yang paling penting tang bayarannyer, murah senah weh, nak di bandingkan dengan klinik di setiawangsa.

Kat klinik norliza tu sembelih punai normal rm150.00/bird. Kalau punai buta kena tambah rm 30 lagi jadi lah rm 180.00/bird. Tapi kat setiawangsa sembelih punai sekoq kena cas rm 320.00 awak tau senah wehhhhh...... Jadi tuan pengarah buat keputusan gi sembelih kat taman melawati jimat sikit kata dia. Lagi pun taman melawati bukan jauh sangat dari setiawangsa. Sesambil bawak makcik google makan angin kan senahhhhh.

Lagi satu kite nak kongsi, masa balik tuh kite ade singgah beli rojak sotong dan mee rebus di tempat makan kat situ. Sedap senah wehhhh..... Tak silap nama setol tuh 'mail mee rebus penang' samting like dat la bunyi dia hahahhah..........

Lepas tu balik rumah terus. Sebab nak kena tumpu kat my hero yang jadi manje mengada-gada tuh, kite cuti merempit 1 hari la senah. Dan kerana itu jugak la kite ade masa tulis n3 'burung punai kena sembelih laaaaa......' hahhahaha.... Bye.

2 comments:

Mila@Rimbun said...

erk.. punai buta tuh camna yer...

Melor said...

mila
doc kata punai bute tu melekat x boleh tarik. klu nak sembelih kulit tug kena tarik n kikis2 bagi terbuka. kerje jadi leceh. macam menjahit juga la kalau kain cotton senang je nak jahit. bila kain lembik2 tu susah nak jahit. kena pin, kena jelujur dulu, kena gosok bagai, kerje jadi lebih leceh. gitu la lebih kurang hihihhihihi......