Tuesday, December 3, 2013

Kite Pun Setuju Dengan Ummuaidan

Hai senaaaaahhhhh........

Bakpo tibo-tibo akak melor taip lagu tuh tajuk diaaaa...... hihihiihihhi..... Sebenarnyer, pagi tadi masa bereti rehat jap dari merempit. akak duk depan laptop sesambil minum kopi, Akak pun blogwalking sampai ke fijian islands. Huiii..... jauh kan akak berjalan, merentasi lautan senahhhhh wehhhh......

Kite baca blog ummu. Tajuk dia hari nih 'it's time to slow down'. emmm....memang betul kata dia. terlalu duk mengadap blog hingga terbengkalai urusan lain pun tak elokkan. Nok wat lagu mano mugo namo pung 'ibu' kena la tumpukan lebih pada keluarga dan benda-benda yang seangkatan dengan nyer.

Akak dah lama slow down, sebab rasa macam tak terkejar senah weh. Mana nak urus rumahtangga, nak merempit, nak urus anak-anak, malam lak nak kena tengok anak-anak belajar, ajar mengaji  la, buat homework la. Tang bapak dio pun nak kena urus gak, maklumlah orang lelaki nih manje dia ngalahkan budak-budak. Kalau dah merajuk kiteeeee jugak yang susah kan senahhhhh...... Dulu sorang je yang sekolah. Tahun 2014,  2 orang anak  akak duk di sekolah rendah dan 1 mayb masuk tadika makcik google la tu.Semua tu perlukan perhatian lebih. Sebab tu la blog akak nih tak konsisten update dia kebelakangan ni.

Tapi senah jangan risau, berenti berblog tak mungkin cuma slow berblog je.Mana mungkin berenti sebab akak suka menulis, akak suka bercerita, akak suka berangan, akak suka perasan, akak suka berkawan walaupun hanya kawan maya. Cuma akak nih tak suka tinggal komen kat blog orang sebab kite tak reti mengomen. Kite lebih suka jadi silent reader. Kalau kite tinggal komen kat blog sesorang tuh bermakna orang itu memang bertuah hahahhahah.....


akak kena sambung rempit lagi la senah, tak siap baju nanti kustomerrrr kite marah. Bye

2 comments:

ummuaidan said...

tak marah akak..cuma tersenyum jer baca...betul tuh menulis tak perlu berhenti sbb tuh cr nak relaxkan minda,,:)..cuma blogwalking kdg mcm keterpaksaan kan..heheh

Nazayiena Ayiena said...

Semakin hari semakin byk komitmen ya Melor,semoga dpt diuruskan dgn baik.