Tuesday, June 11, 2013

Penamat Cuti Sekolah @ Hospital Ampang

Hai senaaahhh....... emmmmm...... seminggu kite tak update, rindu takkkk?????. biasa lah cuti sekolah sibukkkkk memanjang. Macam-macam sibuk ade senah weh. Sibuk merempit, sibuk melayan askar2, sibuk melayan gerombolan kaum kerabat yang datang bertandang. Paling tak boleh blah, sibuk mengurus menjaga si dara masuk wad di spital ampang huhhuhu.......
Bila sepupu sepapat bertemu. Bukan takat rumah, dunia pun boleh tonggang terbalik. Ending the stori, sorang kena tahan wad di kuatiri pendarahan dan gegaran otak. Nah ambik awak ubat gumbira keterlaluan.

Malam buta berkejar ke emergenci spital ampang. Itu ini di checknyer, 4 pagi baru selesai. Lepas sette masuk wad, terpaksa tinggalkan si dara toyang-toyang dalam wad sebab mak bonda kena balik. Bukan tak sayang anak tapi terpaksa senah wehhhh.... Kena urus 2 askar kecik akak tu. Kasihan askar kecik tu tido atas kerusi spital dah la suhu sejuk melampau , kerusi tu kerasssss senahhhhh hihihi.....

Esok pagi2 akak kena drive sendiri ke spital. Berdebar kite senah. Kalau kawasan dekat rumah tu, awak la taiko, bila jauh sikit + tak biasa terus kecuuuuut dia senah wehhhh... kih...kih...kih.... lagak tak ingatttt.

Berbekalkan ingatan di gelap nyer malam. slow-slow tekan minyak keta akhirnyer sampai jugak le akak kat spital ampang tuh. Melepak kite di spital tu sampai petang sehingga doctor kasi green light boleh balik. Yahoooooo tak yah lelama bertapa kat spital. si dara dah boleh balik. Kalau tak susah la akak senah weh.

Dah boleh balik satu lagi masalah timbul. Akak tak berapa ingat jalan nak balik. Meraba kite balik senah. Longgar kepala lutut kite senah. Sebab apa??????? sebab mengigil le senah weyyyy.... Ini taiko ikan gelama nama dia kih.....kih......kih.....

Hari ni sekolah dah mula balik. Akak tetap jugak sibuk. Sibuk keluar masuk menyupir 2, 3, kali sehari. Dah nasib badan apa nak buat senah kannnnnn...... Bye

2 comments:

ummuaidan said...

semoga cepat sembuh yer anak dara yg dalamward tuh

Suzie said...

Adoii jatuh ke.