Saturday, September 15, 2012

Maggi Ketam Jalinan Kasih



"Hai senang  nyer dalam hati, kalau hari-hari ada yang yang masak, seperti dunia..... ana yang empunya."  hati akak melor bernyanyi riang senah. Apa taknyer .... hari ni akak melor makan maggi ketam awak tau senah ooiiii.......  Pulak tu tuan pengarah yang masak. Oooooh.... lomantik nyer akak melor rasakan hahahaha.... sila jangan munnnntah.

Senah nak tahu, masa akak balik beraya di kampung laman terchenta, maggi ketam ni tengah hot, bersohor, gelemor kat sana tau. Sana sini orang duk bercerita pasal maggi ketam nih. Kat fb tuh masing-masing duk sibuk la tayang gambar maggi ketam nih. Tapi kan sampai hati la adinda akak melor tu. senyap-senyap je gi makan maggie ketam lepas tu balik duk bercerita pasal kesedapan maggi ketam nih. Telan liur la kite dengar cite dia. Mentang-mentang la kite tak de keta nak gi cari beli. Dia buat akak lagu tu. Kecik hati akak melor tau.

Tapi kan senah, besarnyer kasih tuan pengarah, tadi pagi dia gi pasar tani beli ketam segar, lepas tu dia masak maggi tuh untuk akak melor.  Ai lab bi u la tuan pengarah hihihihihi......  gedik la tu

Akak ni kan sebenarnyer tak pandai masak maggi.  Kalau masak pasti tak sedap. Jadi bila akak melor rasa nak makan maggi, akak mesti suruh orang yang pandai masak maggi, masakkan untuk akak huhuuhuh...sebenarnyer malas lepas tu ngaku tak pandai banyak la akal dia kannnn.....

Tapi satu je yang akak tak suka pasal maggi nih. Dari dulu hingga kini, time makan licin akak balun sudah makan pasti akak akan jadi mamai macam orang mabuk todi. Mula la nak cari bantal. Belunjur seminit dua buat hilang pening. Alah ngan maggi rupanyer akak melor nih huhuuhuh......

7 comments:

mala said...

nak cari ketam, nak cari ketam

Melor said...

mala
sedap tau. hang pi tangkap ketam cepat2 takut kempunan hahahah

Humberto Dib said...

Melor: Es la 1° vez que vengo a tu blog, me gustó mucho, con tu permiso, me anoto como seguidor.
Un abrazo desde Argentina.
HD

Melor said...

Humberto Dib
tq for your visit n follow my blog

Rosh said...

x penah try tp teringin nk try... mcm best jer... ;)

Melor said...

rosh
memang best, kat tempat saya tgh top makanan ni. dia org guna ketam nipah mb lebih sedap

Puteri Nurhayati said...

Ush, tak pernah try ni, maggi dengan ketam. :)