Tuesday, June 19, 2012

Red Dress


fuh....fuh...fuhhhh... bunyi akak tiup debu-debu yang mula nak menempek di blog ni senah oii.... Hampir seminggu jugalah tak mengaruk disini. Rindu rasa akak nih. Banyak benda nak cerita tapi tak tahu mana nak mula dan cite yang mana dulu nak cite. Wah... wah ....macam banyak sangat akak punye koleksi cite nih. Sabar je la senah dengan cite bebelan akak ye.

Sila tengok gambar kat atas tu. Akak nak cite pasal gaun merah tu ya. Ayoooo..... penat + letih + sakit kepala akak nak siapkan gaun-gaun tu semua. Rasa nyer tobat akak tak mahu lagi ambik tempahan macam tu lagi. Dah la material nyer susah nak handle. Masa yang di beri lak ciput je. Kalau akak ni menjahit sepenuh masa dan ada assistant rasanye perkara ni kacang je. Memandangkan akak menjahit ikut mata si makcik google benda-benda tu semua jadi tekanan buat akak. Rasa nak nangis je tau. Dalam gitu pun akak tetap teruskan tanggungjawab akak sampai siap gaun-gaun tu semua. Lega tau bila dah selesai cuma tunggu tuan dia bawak pergi je. Bila dah tak kelihatan di mata baru lah akak betul2 lega. Aaaaaaaa..... leganyer macam kata hero akak hihihih......

Kan senang kalau akak ni macam pompuan dalam cite orang putih tu. Goyang-goyang hidung dia je terus jadi apa yang di hajati. Kalau akak ada magic gitu, emmm..... faham-faham aje le apa yang akak akan buat hihiihiih.......

Bila buat kerja tak ada due date akak rasa gembira, sambil -sambil menjahit boleh berblog, boleh godek-godek bunga di laman, pendek kata boleh buat apa saja la untuk selinggan bila rasa tension masa menjahit tu. Masih banyak lagi tempahan yang perlu akak siap kan sebelum puasa. Nanti puasa akak tutup kodai sehingga raya. Lepas raya baru kodai akak beroperasi semula. Bab berblog akak sentiasa on je huhuuhhu..... c u nek eteri k. bye

2 comments:

Suzie said...

tengok baju tu dah nampak penat nak membuatnya ...sabo hehehe

Melor said...

suzie.
memang banyak sabar masa buat baju nih. mana karenah kain nak di layan , karenah tuan kain lagi teruk buat saya makan hati je tau