pinjam gambar pakcik google jap
Akhir-akhir nih tuan pengarah suka
tolong cik melor di dapur. Mungkin kerana kesian tengok kita yang
tak menang tangan nak urus rumahtangga, nak uruskan anak-anak terutama
makcik google nak berkepit je kerjanya, nak siapkan kerja
jahitan lagi.
Nak
di jadikan cerita, satu malam tu tuan pengarah masak sambal tumis ikan
bilis. 1 periuk besar senah weh, guna pula cili kering baru. Katanya masak sekali
gusss senang kerja. Simpan dalam peti sejuk, panaskan sikit-sikit bila nak
makan. Tak de la terkejar-kejar dengan anak-anak time masak. See besar sungguh kasih mu tuan pengarah hihihiih....
Akak
memang suka makan sambal tumis. Tak kira la sambal tumis sotong, udang,
ketam, ayam, ikan, daging janji pedas semuanya lita bedal. Kesukaan
kita tu senah weh. Tak hengap donia kita makan senahhh. Lupa terus
sopan santun ketika makan. Telan macam buaya lapar hihihih.....
Apa saja makan mesti ada sambal bilis tu. Padahnya 2 hari dhah kita ilang suara senah. Nak bermanja-manja dengan tuan pengarah
pun kita rasa malu hahahha... Apa tak nya dah macam suara bapok
jadinya . Garau semacam tak sanggup nak dengar.
Nasib badan la senah eh. Bye
12 comments:
meh share sikit :D
Hi Melor! Sihat ke?
Sambal tumis, colek roti pun sodap! :)
rajin nya ...kalau saya tak jalan la pula kalau bab-bab nak panas ni suka makan yang fresh ...
Rajinnya tuan pengarah Melur masak...
sya syazana
terima kasih
yati
memang sedap cicah roti, tak ingat dunia kite makan
suzie
fresh memng best. tapi klu anak duk gantung di kaki susah le nak fresh2.
nazayiena
tu la sejak kebelakangan ni rajin pula dia masuk dapur
rajinnye tuan pengarah..bertuah la.. =)
kalau tau tuan pengarah pandai buat sambal dah aku order sebelum berangkat bulan lepas :)
cikwan
time kasih follow blog akak
mala
hang jgn tak tau tuan pengarah ku pandai masak tau.
Post a Comment