Tuesday, February 14, 2012

Sarapan Ke 2 Dengan Nasi Goreng Kampung

nasi gorengMasa sarapan pagi tadi kite makan roti bakar di sapu butter + madu. Pakwe kite biasalah itu memang dah jadi menu pagi dia setiap hari. Melor kalau sarapan makan macam tu memang tak kenyang lama. Sudahnya ketung-ketang bunyi bising lesung batu kat dapur ku, tuuuu dia kite tumbuk bawang lada nak buat nasi goreng kampung. Kiranya sarapan kali kedua untuk hari ni hahahah.

Kontrol ayu la konon sebelum si dia gi kerja buat relax aje sambil buat kerja rumah. Lepas aje si dia tu pergi kerja melor terus singsing lengan baju siap nak berperang kat dapur you nooooo. Dapat la kite makan nasi goreng kampung. Aghhhh..... kenyang. Tengahari nanti tak payah makan lagi .

Takyah tempek resepi la ya, rasanya semua orang pandai buat nasi goreng kampung cumanya antara sedap dengan tak ajekannnnn.

7 comments:

gadisBunga said...

cili tu pun abis jugak ke nanti???

mala said...

Bila hang nak jamu aku makan?

Melor said...

cili tu hiasan aje. kunun2 nak bagi gambar cantik mcm gb punya laaaaa hahah

Melor said...

mala
bila hang free?. aku belanja hang makan soto kat food court, nak tak. dah lama memendam rasa nih nok makan soto tu

Suzie said...

hahaha ....cam diet konon padahal tak boleh tak makan nasi ....sama la kite

mala said...

Soto kat food court? Gerai yg mana satu? Next mnth lepas cuti sekolah, insyaAllah :-)

Rumah Kuning said...

salam kenal.dpt nasi, sikit pun takpe. saya lah tu. hehehe