Tuesday, August 30, 2011

1 Syawal Yang Suram

Salam semua..... tentu raya kekawan semua meriahkan. Bagi melor anak beranak raya tahun ni kurang meriah kerana kami tak balik kampung. Tau aje lah kat KL ni bila hari raya suasana sunyi sepi. Kalau nak willy atas jalanraya tu pun boleh hahaha.... Oleh kerana kami tak balik beraya jadi persiapan rayanya pun ala kadar aje.

Seronoknya kalau kampung kita tu dekat dan boleh balik selalu tanpa tunggu hari raya. Nak buat macamanakan dah di takdirkan rezeki dan jodoh melor di Kl. Maka tercampak la melor di sini untuk meneruskan kehidupan ini.

Syukur ajelah dengan ketentuan Illahi. Semoga ada sesuatu yang baik menunggu dihadapan untuk melor anak beranak. Ayat emo sikit ni. Takpa tahun depan mesti balik raya. Apa-apa pun melor ucapkan Selamat Hari Raya dan maaf zahir batin buat pembaca, follower blog melor ni. Dan melor tutup n3 hari ini dengan lagu raya ni.



Tuesday, August 23, 2011

Makin Dekat Makin Gelabah

Salam semua..... makin dekat nak raya makin kuat pula gelabah melor ni. Tambah-tambah lagi lagu raya dah mula kedengaran. Aduiiii sayu rasa hati. Sekarang melor duk main kejar mengejar dengan masa sebab nak siapkan tempahan hingga kan blog cikai melor ni pun tak ber up-date. Maklum la melor menjahit bilamana makcik google dan my hero tidur. Kalau dia orang tak tidur tak dapat la melor menjahit. Jadi masa untuk menjahit tu terhad.

Dah akhir-akhir ni ada pula yang meminta tolong jahit itu la ini la. Tak terima kasihan le pula. Lagi pun pesan orang dulu-dulu ( tua la tu) rezeki jangan di tolak musuh jangan di cari. Selamat hidup kita. Penat tu memang la penat tapi yang syoknya poket kembungggggg......

Bila dah kelam kabut tu terlupa pula nak tangkap gambar benda2 yang melor buat tu. Hajat hati nak la menayang kat blog ni hasil kerastangan ku. Terpaksa la pendam kan hasrat tu sebab tempahan dah di ambil tuannya. Nanti lain projek kena terus tangkap gambar bila dah siap . Baru la boleh menayang.

Macamana la agaknya perasaan tukang jahit yang sebenar rasa bila timbuhan baju yang masih banyak belum siap. Sedangkan raya tinggal 3, 4 hari je lagi. Tentu la gelabah semacamkan. Sedangkan melor yang jahit suka-suki ni pun rasa gelabah bila tengok tempahan belum siap inikan pula mereka yang memang cari makan dengan menjahit. Boleh rosak reputasikan.

Apa-apa pun yang kita nak buat biarlah ikut kemampuan supaya tak merana badan. Apa yang penting kita enjoy 'n' hepiiiiii.


Sunday, August 21, 2011

PEMBERITAHUAN

Salam untuk semua.....
saya aka melor nak kasi tau
kepada mereka yang telah menfollow tapi tak di follow balik.
Maaf saya dah cuba untuk follow anda semula
tapi tak dapat mungkin masalah teknikal dari dalam google.
Jangan ada rasa kecewa di hati ya.
Saya tetap akan mencuba untuk follow balik anda semua.
Saya tau follower merupakan sesuatu yang penting
bagi sesetengah blogger untuk menaikkan semangat mereka untuk berblogging.
(*V*)

Wednesday, August 17, 2011

Dadih Strawberry Yummmm Sedapnya

Salam semua.... semalam buat dadih untuk anak-anak . Bukan setakat anak-anak maknya pun berebut sama makan dengan anak-anak hihihi.......... Sedap bila berbuka dengan yang sejuk-sejuk ni.

Walaupun brand Giant aje tapi berbaloi tau. Murah, sedap dan ada pelbagai perisa. Dengan 1 peket boleh dapat banyak dadihnya. Dan semalam jiran-jiran dapat la merasa dadih ku itu.




Friday, August 12, 2011

Fuhhh Lega ......Aku Bebas

Salam semua..... aaaghhh lega rasanya. Bebas buat seketika. Lama juga la rasanya tak menconteng kat blog ni. Bukan apa sibuk sikit la. Sibuk ke ?? tak le mana sibuknya, diri aje yang buat- buat sibuk hihihi......

Tapi kan bila semua tempahan baju raya pelanggan dah siap . Melor rasa sangat-sangat senang hati. Rasa macam habis bayar hutang berjuta-juta. Lega yang amat sangat tau. Kalau tak, bangun pagi fikir pasal baju yang belum siap. Nak tidur fikir lagi pasal baju yang belum siap. Pendek kata hari-hari duk fikir pasal baju takut tak sempat siap. Jadi 'moral of the story' jangan memandai-mandai terima tempahan 'last minute'. Kasihan kat diri awak sendiri dulu. Kut penasaran hidup dibuatnya.

Tapi sekarang melor 'happy' dan bebas. Cuma lepas ni melor nak kena siapkan untuk ahli keluarga sendiri pula. Untuk yang tu tak le 'tension' sangat sebab kita sendiri punya. Kalau orang yang punya kena siapkan 'on time'. Kalau tidak reputasi ku sebagai 'tailor' hancusssss........

Bila hati dah senang ku jengah la taman ciput ku tu. Hai kasihan bunga-bunga ku hidup segan mati tak mahu. Dek kerana tuannya sibuk dengan aktiviti lain. Sabar la wahai pokok nanti akan ku belai dan ku baja kamu semua supaya indah di pandang mata.