Monday, February 7, 2011

" Selamat Bumi Kita"

Salam semua..... dah memang menjadi kebiasaan ku membawa anak-anak keluar berjalan untuk cuci mata, penatkan diri, aktifkan minda (sebab selalu berkurung aje kat rumah mau kecut otak dibuatnya) serta pergi menjamu selera kat mana saja tempat yang mersa keluarga. Bukan nak menunjuk2, saja nak bercerita aktiviti kami di hari minggu. Hari minggu lepas kami pergi kat satu tempat tu terserempak la dengan mereka yang menjalankan kempen 'selamat bumi kita' Melor dengan anak2 telah ditahan dan diminta memberi tandatangan kerana mereka sedang mencukupkan tandatangan untuk dihantar ke..... mana? melor pun dah lupa. Jadi melor dengan anak melor pun ambil bahagian. Kami diberi kebenaran untuk menconteng dinding promosi mereka. Apalagi my heroin pun conteng la, member memang dah minat painting suka betul la dia dapat merasa painting macam tu. Lepas kat situ kami pergi yum.yum ...kat kfc. Jom tengok gambar nya kekawan.

my heroin & hero posing depan banner kempen

kontrol ayu

ada gaya jadi pelukis ?

tengok tu besar betul gambar bumi tu. Ingat sayangi la bumi kita ya kekawan.

10 comments:

JunAina said...

melentur buluh biar dari rebungnya...
best dapat jalan2 macam tu satu familykan?

Encik MamaT said...

kena belajar untuk menyelamatkan bumi walaupun sekarang hampir terlambat...

maiyah said...

aktiviti mmg nk kene slalu buat terutama bebudak ni kan.. hai.. nk tnggu kete siap bleh le bwk anak2 plak

gadisBunga said...

bumi kite sangat perlukan warga prihatin macam anak-anak melor tu. :)

Sasa Al-Sharif said...

wah2.. pandainya dia posing melukis :)

Melor said...

junaina
tuan pengarah slalu xde masa.jadi bla jln hanya melor gan anak2 je

Melor said...

encik mamat
lambat @ tak yg penting kite ada usaha kearah itu.

Melor said...

maiyah
melor doa kete cepat siap nanti maiyah dpt singah rmh melor k

Melor said...

gadis bunga
betul2 tu

Melor said...

sasa al-syarif
lagi cantik gambarnya klu sasa al-syarif yang jadi fotografernyakan