Monday, January 3, 2011

D.I.Y Punya Cerita

Salam semua.... kalau boleh semua perkara 'mau bikin sendiri'. Jadi di suatu hari yang damai melor di datangi kerajinan. Maka ku panggil kakak (anak sulung melor). Ku katakan padanya mari ibu potong rambut kakak. Biasanya bila melor potong rambutnya menjadi aje tapi kali ini entah mana silapnya bila siap potong macam ada yang tak kena la pula. Tiada lagi sentuhan 'magic' itu. Kasihan kakak sebulan jugalah dia berambut senget sehingga semalam melor bawa pergi Vincent Salon untuk betulkan rambutnya sebelum sesi persekolahan bermula. Kakak memang seorang anak yang baik tak pernah dia membantah apa saja yaang melor kata atau pun lakukan untuknya.

dari mayang mengurai (mayang mengurai ke ni)

terus jadi kontot gini.

sudahnya jumpa pakar rambut

akhirnya rambut jadi bulat gini dan fulus terbang sekeping dua.

'Moral of the story' jangan memandai-mandai kalau memang tak pandai ha3. D.I.Y lah benda yang kita pandai aje (khas untuk daku aje). Sekarang kakak boleh bergaya ke sekolah dengan rambut baru.

2 comments:

IMANSHAH said...

salam

Kesian pulak tengok, mujor tak botak ya kak

Melor said...

imanshah
anak akak yg sulung ni memang dengar cakap.buat la apa saja ikut aje dia