09 September 2010

Terujanya SIbujang Nak Beraya


Al-kisah keterujalan sibujang nak beraya. Maklumlah sibujang cik melor ni baru pandai nak bergaya dan buat permintaan, Kadang-kadang tu boleh buat pening kepala. Nak dijadikan cerita suatu hari di hari cuti kami telah pergi ke satu shopping complex nak beli persiapan raya.

Aduhai ramai betul la manusia yang datang untuk shopping barang raya sampaikan nak membayar terpaksa la beratur panjang. Kita tengok anak-anak cukup happy bila permintaan mereka dikabulkan.

Selesai aje urusan menyoping kami cepat2 beredar dari situ. Tak sanggup rasanya nak berlama-lama lagi. Sampai rumah kita simpan semua barangan yang dibeli. Dah malam tetiba sibujang menangis dan menunjuk2 kearah almari,  Ahh sudah... sibujang nampak hantu ke apa ke. Uishh suspen la sibujang ni, Senah tau dia nak apa??? rupanya dia nak baju baru untuk dipakai tidurrrr.

Hai la sibujang kamu bikin buat ibu 'heart failure' je hihiihhi. Byee..


6 comments:

Yati said...

La, sian tengok pakai baju baru sampai tido. Letih la tu, shopping. :)

maiyah said...

hehe.. cumelnya.. bebudak le paling sronok kan..

ijad said...

selamat hari raya

Melor said...

yati
tak sabar nak bergaya.

Melor said...

maiyah
ya la bebudak la yg paling gembira rasanya nak aje jadi budak balik takda masalah happy memanjang

Melor said...

ijad
selamat hari raya untuk awak juga. terima kasih kerana follow melor.