Thursday, September 9, 2010

Teruja


Salam semua,

Al-kisah kali ini mengenai keterujalan my hero nak beraya. Maklumlah hero saya ini baru pandai nak bergaya dan buat permintaan yang kadang2 amat memeningkan kepala ku. Nak dijadikan cerita suatu hari di hari cuti kami telah pergi ke satu shopping complex nak beli persiapan raya. Aduhai ramai betul la manusia yang datang untuk shopping barang raya sampaikan nak membayar terpaksa la beratur panjang. Saya lihat anak2 cukup happy bila permintaan mereka dikabulkan. Selesai aje urusan menyoping kami cepat2 beredar dari situ. Tak sanggup rasanya nak berlama-lama lagi. Balik rumah saya simpan semua barangan yang dibeli bila malam, tiba2 my hero menangis dan menunjuk2 kearah almari suspen jap saya ketika itu ingatkan my hero ternampak sesuatu, rupa2nya dia nak baju baru untuk dipakai tidur. Tengok lah telatah my hero sampai tidur lengkap berbaju baru. Katanya "pang nak aya, pang nak aya" .

6 comments:

Yati said...

La, sian tengok pakai baju baru sampai tido. Letih la tu, shopping. :)

maiyah said...

hehe.. cumelnya.. bebudak le paling sronok kan..

ijad said...

selamat hari raya

Melor said...

yati
tak sabar nak bergaya.

Melor said...

maiyah
ya la bebudak la yg paling gembira rasanya nak aje jadi budak balik takda masalah happy memanjang

Melor said...

ijad
selamat hari raya untuk awak juga. terima kasih kerana follow melor.