Thursday, July 1, 2010

Oh! Durian



Entah mengapa malas betul rasanya nak update blog. Mungkin pasal takde cerita best dan terbaru ini disebabkan melor sekarang ni jarang keluar rumah. Macam tajuk cite melayu tu " Rumah itu Duniaku". Gitu la melor rasa sekarang.

Semalam beli durian mahal tul regenya. Terkejut 'tuttt......' dibuatnya. Kaya la sapa yang ada kebun. Nak makan punya pasal beli jugak la takut kempunan. Dulu melor ni suka makan durian. Pa org kata hantu durian. Pagi2 breakfast melor sebiji durian yang baru gugur depan pintu dapur. Rumah kg melor da la pokok durian 2,3 btg jadi selalu dpt makan durian fresh. Duk kl ni semua kene beli la nampak ye.

Lepas tu melor buat pulut durian lak. yum.yum..... best tul. Tapi yang tak bestnya makan sorang2. Anak2 melor lebih suka makan durian mentah. Bukan pa kalau da teman tu makannya laju aje.

10 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

salam melor
kita pon semalam mkn doyan besss
tapi doyan freee ehhehehe

Melor said...

rose
bertuah la badan dpt free. melor kene beli paling murah rm 8.00 sekilo.

ikutsukakoi said...

salam melor,
bestnya makan durian.
saya suka santan durian makan dgn nasi dan ikan kering. bertambahlah jwbnya.

annie said...

salam melor..kecur air liur...akk lah hantu durian....lupa daratan jap dah klu dapat durian..

piewahid said...

salam ziarah.
slmt mjamu slera & smoga ceria selalu. yg penting jaga kesihatan tu :)

TokDon said...

salam..tokdon melawat..tq kembali kerna sudi melawat blog tokdon..
gmbar2 di blog kamu ini pun menarik juga..just tokdon edit gmbar dlm blog tokdn guna photoscape..maybe melor boleh search dlm google or yahoo photoscape...

Melor said...

ikutsukakoi, annie, mrpiewaid, tokdon
Time kasih semua sbb bagi komen. melor tersgt la suka mkn durian.

mamawana said...

Salam caiyang Melor mewangi

Semlm , kelmarin mama beli doyan. Tadi, petang pun baru beli doyan kampung Langat mari. RM10/ 3 biji. Alright gak. sedap cuma biji besor. Whatever tetap sodap.

hazeleyed lady said...

Ass-Salam sis Melor
1. Salam persahabatan.
2. cerita pulut durian ni mengingatkan kak hazel masa kecik2 balik kampung rumah datu nenek...breakfast makan ni laa...
sekarang dah jarang makan cam ni...

Yati said...

Melor,
buat cucur durian pun sedap jugak. :D