Wednesday, March 17, 2010

Bibik Oh Bibik

Salam utk semua
Nasib x baik la melor hari ni. Orang sibuk gi bercuti n bergumira kita sibuk gan masalah. Kalau dah nama ye bibik suka hati dia je nak buat pa2. Melor baru merancang nak balik bercuti kekampung belum sempat pergi si bibik pula buat hal. Memang la dia da ckp nak berenti kerja tapi bukan serta merta cam tu. Biasa ye kalau kemana2 si bibik melor tinggal utk jaga rumah. Melor juga selalu tinggalkan anak2 dengan si bibik ni klu da hal kat luar. Nasib baik masa kejadian tu melor da kat rumah. Jadi anak2 selamat dari ditinggalkan tanpa pengawasan. Cuba teman2 bayangkan pa jadi dengan anak2 melor jika dia cabut masa melor xde kat rumah, Nauzubillah tak mahu melor fikirkan ye. So jadual harian melor sibuk la lepas ni sebab segala hal kena buat sendiri. Melor tak ambil penganti, takut la bila melor dengar n lihat mcm2 cerita pasal pembantu rumah ni.

7 comments:

fzi said...

Salam melor...
Lama akak tak merayau blog kengkawang, termasuk lah melor.... bizi je, up-date blog pun kengkadang je time nampak meja pc kosong...hehe...
Anak akak yang Asasi uia tu cuti 3 minggu baru2 ini, tu yang traffic jam sikit dekat meja pc...hihi

Ohhh kesian melor dengan masalah bibik tu... takpe melor redha je lah dengan apa yang berlaku. Tentu ada hikmah di sebaliknya. Mungkin kalu bibik tu masih stay umah melor, bimbang jadi apa2 yang lebih tak elok... macam yang melor kata, nasib baik melor ada time bibik pergi. Sabar ya, tentu banyak nak keja ejas masa dan kerja2 rumah bila sume nak kena buat sendiri...

piewahid said...

sian saya mmbacanya. mcm2 kisah bibik kita dgr skang. eloklah jaga sniri, adjust time setting dan schedule. lama2 jadi biasa lah. lagi puas hati...

lovezahra said...

ni yang maleh nak amik bibik..mcm2 hal..

Melor said...

salam tuk akak fzi, cik piewahid, lovezahra. bab buat kerja tu melor tak kisah pun sbb lebih suka buat sendiri. masa da bibik anak2 melor yg uruskan dia cuma tolong buat kerja rmh je. sblm ni pun melor x pakai bibik dsbbkan anak ke2 lahir kena operate tu sbb ambik bibik. melor skrg ni tengah pegnen (going to 6 month)cepat penat bila buat kerja.tu yg susah skt.

Lynn Nasir said...

salam,

dakulah bibik di rumahku ini..huahahah :p

Melor said...

salam lynn nasir, dulu melor bibik 1/2 masa skrg bibik sepenuh masa. Punah semua impian den.

adilaayl said...

bibik saya pun lari tinggalkan baby saya yang 5 bulan! Nasib baik saya keluar cuma 1/2jam jemput anak balik sekolah. Memang hantu raya betul...