Thursday, November 19, 2009

Kamera

nstaolgia kakak Mya Dara

nostalgia irfan My Hero

Kalau nak berblog kena da gambar. Kalau nak gambar kena da kamera. Kalau xda kamera xda gambar. Blog xda gambar x menarik lak. So kena la da kamera. "Jadi sahabat fikir la sendiri". Semua gambar yg da skrg ni melor ambil dgn kamera tpon nokia 5310 je sbb tu gambar2 x berapa cantik. Lagipun melor berblog ni tanpa di rancang mcm kata org tua2 bidan terjun xda persediaan. Teringat pula da 1 kamera digital hadiah harijadi beberapa tahun yg lepas tak dipakai. Dlm hati melor berkata mungkin leh pakai. Suka ye hati save bajet dan air liur x perlu goda mr hubby utk dptkan kamera. Dgn excited ye melor pun cuba lah kat computer hampeh xleh baca. Member melor beri cadangan cuba pakai "memory card reader" pa pula la benda alah tu mana nak di cari ni bukan ye melor fasih gat bab2 computer ni. Semua ye main bidan terjun. Maka melor pun pergi 1 kedai computer tanya la jurujual tu da tak memory card reader hampeh x di layan ye. Melor tanya skali lagi da tak benda alah tu dgn muka masam dia menjawab da awak nak yg mcm mana ? (dgn nada serius). Terkedu sekejap, dlm hati melor berkata napa gan jurujual ni mungkin belum sarapan pagi lagi kut atau pun tertelan anak tebuan. Hajat hati x kesampaian sbb xda yg sesuai dgn komputer melor. Pa nak buat ye. kalau blh nak la juga gambar secantik org lain clear dan bersinar-sinar gitu. Takpa sabar dulu nanti pikir pa patut dibuat. Sementara tu mari kite layan gambar anak2 melor yang da dlm simpanan.


No comments: