03 March 2019

OMG Cik Melor Berzumba!!!!



Omg Senahhhh, tetiba Cik Melor berzumba. Buang tabiat ke apa Cik Melor ni hahahhah. Ceritanya pagi tadi Cik Melor balik dari hantar kuih. Cik Melor pun singgah di carboot sale. 

Kunun-kunun nak survey la. sebab dalam hati ada rasa nak join carboot sale dekat dengan rumah Cik Melor tu. Cik Melor nak clear barang-barang dalam rumah yang rasa tak diperlukan. 

Lepas letak kereta Cik Melor jalan ikut taman di situ menuju ke tempat carboot sale sedang berlangsung. Cik Melor nampak ada 2,3 orang gadis senja seusia Cik Melor tengah bersiap-siap nak berzumba hiihhi. Disebabkan Cik Melor ni jenis peramah dan suka menyibuk, ringan je mulut bertanya.

Dan dan tu jugak la Cik Melor daftar keahlian zumba tu. Katanya aktiviti tu anjuran persatuan penduduk. Penduduk mana pun Cik Melor tak tahu. Cik Melorkan masih baru disitu.

Lepas tu Cik Melor menapak ke carboot sale. Pusing-pusing tengok. Emmm boleh la Cik Melor nak cuba jual barang-barang yang ada tu. Hasil dari jualan boleh masuk tabung makanan kucing yang diwarisi. Geliga tak otak Cik Melor kih..kih..kih..

Masa jalan nak balik, golongan gadis senja kat situ tarik Cik Melor supaya join berzumba. Dengan berseluar jeans dan berselipar jamban Cik Melor tergedik-gedik berzumba

Haih seronok juga la Senah eh. Tetiba Cik Melor rasa happy, badan dah berpeluh,  Tapi Cik Melor Lupa 1 benda. Lupa yang lutut Cik Melor tu tak boleh melasak, nanti kena gantung kaki huuhuhhu.

Minggu depan Cik Melor gerakkan badan bahagian atas je la. Jom Senah kita berzumba. Bukan nak kurus macam cikgu zumba tu. cukup la dapat keluarkan peluh pun dah ok.

Eh Senah jangan tak tahu, dalam badan kita ada hormon. Nama hormon ni eudorphin. Hormon ni dirembeskan atau dikeluarkan oleh sistem badan masa kita bersenam. Hormon ni boleh buat kita rasa gembira, tenang, megurangkan rasa bimbang, stress,dan sensitif pada sakit tau. Ooooo patut la tadi lutut tak rasa sakit hihiihi.

Jom Senah kita gi zumba. Bye.


No comments: