23 September 2018

Teater Ali Baba & Makcik Google

teater kanak-kanak

Tu dia Senak eh, Makcik Google nak berlakon teater pula. Macam-macam kehendak la Makcik Google ni. Sebenarnya kelab teater sekolah Makcik Google yang buat pementasan tu. Semua ahli terlibat.

Watak penyamun saja tapi 'happening' sebabnya watak ni banyak gerak tari dan menyanyi. Menceriakan perjalanan cerita teater Ali Baba  tersebut.

Jom la Senah semua. Sekarang tengah jual tiket. Minat nak tengok kalu 'call' la nombor talipon kat atas tu. Ya nombor yang dalam gambar tu. Tarikh pun ada tercatit disitu. Pilih je masa dan hari yang Senah 'free'. Sesambil bawa anak jalan Senah eh.

teater kanak-kanak

Ini la muka-muka yang akan jadi penyamun dalam teater Ali Baba nanti. Teka mana satu Makcik Google

cmelor family

Cuti-cuti pun dah terconggok kita di sekolah. Sesambil tunggu yang lain datang Makcik Google selfie dulu tepi kolam ikan. Filing-filing princes la tu.

teater kanak-kanak

Cuba tengok lelaki yang bertshirt putih tu, agak-agak Senah boleh cam tak siapakah gerangan sidia. Klunya seorang pelakon. Watak Abdullah paling diingati dalam satu sitcom bersama pelakon Wardina satu ketika dulu. Teka, teka jangan tak teka.

Sidia bertshirt putih ni jadi pengarah untuk pementasan  teater Ali Baba. Emmm boleh tahan serius dia. Garang pun ya.

Ok la Senah jangan lupa call nombor tu ya untuk tempah tiket. Boleh kita sesama pergi tengok Makcik Google jadi penyamun dalam teater Ali baba huhuhuhu. Bye


1 comment:

acu yuhan said...

Hi menarik content. lets blogwalking and click ads. done follow u, follow me back http://acuyuhan.blogspot.com/ .thanks