Wednesday, March 11, 2015

Cik Melor Suka Deko-Deko

Hai senaaahhhh...... apakhabarrrrr..... hihiihihi.... dia buat lagikan. Biasa la cik melor suka hilang-hilang. Wat tu du, ayam patuk itik sudu hahahahhaah memang hobi gitu. Hobi kah?????

Senah nak tahu selain dari yang kite duk war-war kan tu, deko-deko pun hobi kite juga tau. Tengahari tadi kan, selepas kite hantar tuan pengarah ke LRT. kite merayap ke 2, 3 kedai sambil mengheret makcik google yang di rasuah dengan gula-gula liptik supaya dia tak meragam hahahahhaha.... Kononnya nak cari daun pakis untuk hiasan rumah kite. .

Sekali tergangga kite.  Wai cik melor, wai u tergangga?????. Tergangga sebab rege dah naik senah eh. Ini tak boleh jadi nih. Habis la deko-deko cik melorrrrrr 'kalu rego bungo pong naikkkkk'.

Kite kan senah suka deko-deko rumah. Kejap pasu tu atas meja. Seminggu dua pasu duk bawah meja pula hahahhha. Kejap perabot senget ke kiri, sebulan 2 nanti perabot mengadap kiblat. Gitu la hobi cik melor semua ruang tak terlepas di kerja kan kite. Tunggu je la mood boring kite sampai, habis benda berubah tempat. Gantung di siling je belum kite buat kih...kih....kih.....

Sambung balik cite perenggang ke 3. Kite gi kedai nak beli daun pakis,  kat kedai yang jual murah-murah tu senah eh. Angkat setangkai daun pakis kelebek tengok rege rm3 wahhh ini sudah lebih. Sebelum ni kite beli rm1.99 je tau. Dah la kualiti dia kureeeeng nak bandingkan dengan yang kedai bunga betul-betul punya. Fikir balik, baik beli di kedai bunga betul-betul, lebih berkualiti padan dengan rege.

contoh daun pakis kite cari

Ewah-ewahhhhh bila naik rege pandai pula awak mengutuk cik melor ya. Takde la senah eh, kite ni surirumah kena pandai main helah dan tip. Beli  rege murah tapi orang tengok macam mahal. Biasa masa mengubah, kite campur mahal dan murah. Bila di adun bagai hasilnyer tetap awesome gituuu..... Tip dari surirumah taik hidung masin hihihiihhi.....

Kelmarin pakis gambar b tu duduk di ruangan masuk, Hari nih pakis tu terletak atas meja kecil di sudut ruang tamu pula. Sebelum tu Sejambak bunga ros dalam jag kaca duduk situ.  Bunga ros tu pula, jadi hiasan di sudut ruang tangga kite.


Senah nampak tak apa yang kite nampak??. Ituuuu... kerusi menjahit kite pun terlibat sama. Duduk la awak kat situ kerusi eh. Sampai kite jumpa flower stand yang dapat memikat hati, baru tugas baru awak tu tamat hhahahah. Sekarang ruangan masuk kite pula kosong.Emmmmm.....

Senah caya tak kalau kite kata umur bunga ros dan pasu tu sama umur dengan my hero. Betul kite tak tipuuuu..... Dah macam-macam ros tu alami senah eh. Dah berjenis-jenis gubahan yang dia rasa. Dah mcam-macam sabun yang dia telan, fab, varnish, clorox. Mujur umur dia panjang senah. Tetap dia jadi penyeri rumah kite. Terbaru, senah tengok gambar di atas tu. Di sudut tangga pula dia bermastautin. hahhahahaha....

Dulu kite beli ros tu dengan rege rm8 sebatang. Di kedai romantika wangsa maju. Sebatang-sebatang kite beli, kumpul awak senahhhhh. Maklum la ai kan surirumah. Nak kan sesuatu, kite suka kumpul duit baru gi beli. Tak suka minta-minta ngan laki. Sebab tu bila dapat satu-satu benda tu kita saaaayang sangat dan kite akan guna sampai hancur. Tunggu bunga ros kat atas hancur relai dulu baru boleh beli bunga baru huhuhhuhu.....

abaikan dress tu. Ruangan masuk kite sebelum nih

Untuk ruangan masuk kite tu, dah ada benda yang kite kenan. Cuma tunggu masa dan ketika je nak gi rembat. senah wek n c deh hahahhha.....  Kite memang suka tayang-tayang kan senahhhhh. Bye.


2 comments:

Hamelia Hamid said...

Rajin cikmelor hias rumah..tapi cikmi sukoo..comel tau..salam perkenalan..:)

Cik Melor said...

hamelia hamid
salam kenal untuk mu juga. sikit2 boleh la menghias tu. lebih2 kenal upah interior designer la hiihih