Monday, September 29, 2014

Osteoartritis - Jumpa Doktor Pakar Lagi

Hai senahhh.... tadi pagi kan cik melor pergi hospital lagi tau. Temu janji kedua dengan doktor pakar lutut. Eeemmmmm...... sekerat hari kite melepak kat situ. Huh nasib baik la masa tunggu giliran tuh kite dapat kawan sembang bukan 1 tapi duaaaaa........ Hahahaha.... ai kan peramah. Kejap je mesti dapat kawan baru. Bukan cik melor la namanya kalau tak ramah senah eeeeh.

Senah nak tahu lagi, kite kan kena sambung buat terapi la. Tapi takpa terapi tuh kena buat 3 kali je lagi, lepas tuh kite bebas.  Cuma kite pergi hospital jumpa doktor je la lepas tu.

Hari ni pergi hospital takde banyak cerita hot. Cuma penat menunggu je la. Nak buat macamana, kite cuma orang biasa-biasa aje. Kalau orang ada-ada dah lama kite pergi kat tempat yang service dia cepat tuuuuu..... ahaksss.

Kali ni, takde gambar nak di tayang sebabnya kite lupa nak snap dek kerana sembang kencang ngan kawan baru hihihiihih.......  Kesimpulan dari keseluruhan kejadian hari nih kite tetap kena gi buat terapi dan akan kena gi jumpa doktor lagi. Adusssss... penat betul la aktiviti tunggu-tunggu nih. Bye.


8 comments:

Honey said...

Salam Cik Melur,

Kalau doktornya tu handsome pasti bersemangat je kan tiap kali nak jumpa dia.

Cik Melor said...

honey
setakat duk pergi nih. belum jumpa yg handsome lagi la. hahhahaha

Yati said...

Hehe.. membaca la Melor sementara menunggu tu. Paper ke, novel ke. :)

MamaDaniel said...

Kak Melor.. akak jumpa doktor pakar kat spital mana? saya pun tengah menderita gak sakit lutut.. agak kronik juga sampai solat pun duduk.. saya tak boleh duduk antara 2 sujud tu.. saya amik glucosamine sekarang.. gi klinik biasa dapat ubat tahan sakit dan ubat bengkak.. tp x baik..

Tq kak..

Cik Melor said...

mamadaniel
hospital pakar ampang.
ada 1 glucosamine jenis serbuk. doc akan syorkan. 2org doc syorkan makan tu. Kesan dia lebih baik dr glucosamine kapsul. regemahal sikit la. dan kena beli kat luar. spital x bagi. spital cuma bagi pil saraf. kalsium, ubat sapu dan kokyop

Cik Melor said...

yati
memang kite stanby buku. baca buku sblm jumpa kwn. dah ada kwn buku tutp sampai balik hahaha

MamaDaniel said...

Kak Melor.. saya makan glucosamine yang serbuk tu kak.. ubat tu memang kena makan sentiasa ek? skrg dah rasa ok skit... mekaceh kak ek..

Cik Melor said...

mamadaniel
doc blm kasi tau lagi cuma doc suruh makan yg tuh. ada kwn masa kat spital tu ckp kena mkn dlm 3 bulan je. kena tggu apa kata doc bla jumpa lagi. tapi docsuruh amalkan mkn glucosamin spjg hayat