Friday, February 11, 2011

Kantoi

2 comments:

BUJANG SUSAH said...

Salam.

Masa kita nak ambil mana2 video dalam youtube kita akan klik pada "Embed". pastu dia akan kluar 4 kotak dengan tulisan mcm kat bawah ni. Pastikan kita tidak berikan tanda pada semuanya. biasanya hal yg ditanyakan itu terjadi sebab ada tanda pada kotak " Include related videos ".

# Include related videos
# Enable privacy-enhanced mode [?]
# Use HTTPS [?]
# Use old embed code [?]

Semoga bermanfaat insyaAllah.

Wassalam.

BUJANG SUSAH said...

lepas tekan embed tu tgk kat bawah ada pilihan size yg nak kita letakkan pada blog kita tu>>>>

425 × 349
480 × 390
640 × 510
960 × 750

sebelum kita copy code embed tu klik dulu pada kotak yg kecil sekali (425 × 349) atau boleh jugak letak angka size yg kita suka pada "custom"