Sunday, October 10, 2010

Handmade Sundress

Salam semua,

Dah lama rasanya tak update blog. Penyakit m sudah mula melanda diri ini la. Hinggakan nak snap gambar2 jahitan melor pun tak terbuat.N3 kali ni nak cerita tentang hobi menjahit melor. Menjahit buat melor rasa terhibur cuma sekarang melor kurang masa kerana ada baby kecil dan baby besar yang memerlukan perhatian lebih dari melor. Tapi minat punya pasal melor cuba juga curi-curi masa untuk menjahit. Tengoklah untuk siapkan sehelai dress yang simple macam gini melor ambik masa 2,3 minggu nak siapkan. Sikit-sikit melor jahit hingga siap itupun disebabkan tuan baju dah mula membebel kerana tak sabar nak bergaya dengan baju baru. Hari ini dapat la tuan baju bergaya dengan dress barunya ke majlis hari jadi anak jiran melor. Ideal ni melor dapat dari blog lilblueboo. Seronok betul bila melor tengok blog2 minah salleh ni. Mula la datang semangat berkobar-kobar nak menjahit macam mereka semua. Semangat aje yang berkobar-kobar tapi usaha tak de sudahnya terperap aje la semangat melor ni hehehe.....

12 comments:

HeMa said...

cantik dress ni...pink lagi...suka tgok. hahaha, sama la kita...kak hema pun klu tgok blog2 jahitan ni, bukan lagi bkobar2 tp berapi2 nak mjahit tp tu la, brapi2 je yg lebih...buatnya lmbt! hehehe..

Melor said...

hema
klu da petua mcmana nak jadi power utk menjahit tolong kasi tau ya

mala said...

tak perasan dia pakai baju ni semalam. mungkin sebab dia pakai cardigan kot atas.. nice!

Lynn Nasir said...

kiut la baju tu, sesuai ngan cuaca malaysia ni ha..hehe! baby baru sihat ke? ^^

em, k.mala ngan k.melor berjiran eks? sesama blogging pulak..huu..

mala said...

lyn, kami jiran setaman. dari blog Melor la jumpa Lyn :-)

Melor said...

lyn
ya la lyn kami ni setaman.sya tgh mala depan.

Melor said...

mala
saja ku suruh dia pakai cardigan kat atas supaya tutup skt. tak la seksi sgt. tapi cuaca kita ni lum pa pa dah di buang cardigan tu ketepi. nak wat camna suka dialah ya

Melor said...

lyn
baby saya ok dah makin tembun

Kunang-Kunang said...

Salam Melor,

Kalau pandai menjahit ni seronok. Dulu kak ani jahit sendiri baju kurung untuk diri sendii dan untuk anak perempuan.

Tapi dah lama berenti kerana mata tak berapa jelas nak cucuk jarum.

Melor said...

kak ani
melor dah lama slow aktiviti menjahit ni. klu jahit pun waktu nak raya. sejak dpt bby baru ni minat tu datang kembali.

Lynn Nasir said...

ooooo...itu mcm ka? hehe..setaman saje rupanya..

nak kena buat pengumuman kat blog saya ni, mana tau ada gak yg setaman kinta baru ngan saya, hihihihi!!

Melor said...

lynn
klu boleh nak juga setaman gan lynn. meriah la klu ramai2 kan.kan.kan....