19 November 2009

Blog Tanpa Gambar

cmelor-family Sidara tahun ke 4

cmelor-family Sibujang tahun pertama

Kalau nak berblog kena da gambar. Kalau nak gambar kena da kamera. Kalau takda kamera takda gambar. Blog tanpa gambar tak menarikkan senahhh.  Nak gambar mesti ada kamera. Haaa.. tu dia perpusing-pusing ayat fening senah baca hihhih


Berblog tanpa dirancang Senah eh. Ala-ala bidan terjun. Teringat pula ada 1 kamera digital hadiah harijadi beberapa tahun yang lepas tak dipakai. Boleh pakai ni. Sukanya hati. Selamat poket dan air liur. Tak perlu goda tuan pengarah minta beli kamera. 

Kita cuba sambung ke komputer hampeh takleh baca. Kawan bagi cadangan cuba pakai 'memory card reader' apa pula la benda alah tu mana nak dicari. Kita ni bukannya reti benda-benda macam ni haihhhh.

Menapak la kita ke kedai komputer, tanya jurujual tu ada tak memory card reader. Hampah tak dilayannya. Kita tanya sekali lagi ada tak benda alah tu dengan muka masam dia menjawab ada. Aawak nak yang macammana? (dgn nada serius). Terkanjat kita, dalam hati kita berkata, napa gan jurujual ni belum sarapan pagi lagi kut atau pun tertelan anak tebuan. 

Hajat hati tak kesampaian sebab takda yang sesuai deangn komputer kita. Takpa la nanti fikir apa yang nak dibuat. Sementara tu mari senah. kite layan gambar anak-anak kita yang ada dalam simpanan. Bye


No comments: