25 August 2010

Handmade : Baby Tights

baby tight
Jeng.....jeng.... jeng...... tights untuk baby Cik Melor. Seronok betul rasanya kerana berjaya siapkan projek baby tight ni. KIta juga ada buatkan topi untuk sibaby. Nanti kita tayangkan di entri Senah ya.

KIta guna kain t-shirt. Beli t-shirt yang dijual murah kat giant. Sehelai rm5.00. Boleh juga guna t-shirt lama yang tak dipakai lagi. Memandangkan kita tak ada t-shirt lama baru pun boleh la. Janji projek baby tight kita terlaksana. 3 helai t-shirt dapat buat 6 helai tight. 3 lagi melor buat saiz besar untuk sibaby bila umur 6 bulan nanti.

Tight ni cantik bila pakai dengan baju gaun. Ia dapat melindungi kaki baby dari sejuk, calar atau luka bila kita bawa baby kita keluar jalan-jalan tau.

Jom la senah ramai-ramai kita jahit baby tight. Bye



10 comments:

hazeleyed lady said...

Wow...that's so smart and creative of you....

Pn Kartini said...

aduhaii..kreatifnya...:):)

Anonymous said...

rajinnye Melor... projek langsir saya tahun ni tak pasti berjaya atau tak.

mala said...

cantik la, lepas ni ko buat tights utk aku ye ;-) pssst! aku ada projek nak bagi kat hang...tunggu

Cik Melor said...

mala klu buat tight utk kau abis la t-shirt lelong kat giant tu hahaha.......

Cik Melor said...

adilaaly
jahit jgn tak jahit. airtangan sdiri lebih puas hati

Cik Melor said...

puan kartini
tak le kreatif mana. lepas la utk seronok2 menhiburkan hati

Cik Melor said...

hazeleyed lady
tak kreatif mana. tgk2 org punya dan cuba2 buat utk mahirkan diri

Unknown said...

alalala comel

Deeya said...

boleh buat bisness ni...nk x klu amik tempahan?? (^_^)