28 March 2010

Happy Birthday Anak ku

Senah nak tahu, hari ni kan besday sidara. Atas permintaan yang empunya badan Cik Melor belanja makan di restoran yang dia mahu. Kecik-kecik dah diman, besar nanti entah ape nak di dimankan nya.

Tu belum lagi hadiah yang diminta. Kempisssss..... poket kitae senah weh. Well u no mi, ai ni kan surirumah takda gaji. Sayang anak punya pasal habis tabung ayam kita korek tau hihiiiihiiii.........

Awal-awal lagi kita dah rancang nak tangkap gambar buat kenangan di hari tua. Sesambil tu nak test camera baru. Sekali on je camera keluar api merah low batery daaaa.. terus padam. Alahai nasib tak baik la tak dapat guna camera pulak.

Kita kata dengan si dara, Ok kita guna camera tipon je la. Blurr sikit takpa janji nampak gambar. So nilah yang terakam . Jom tengok gelagat anak-anak kite senah yeee........

cmelor-family bergurau senda sesambil tunggu order sampai

cmelor-family  masih lagi mood gembira

cmelor-family bunga-bunga boring dah kelihatan

cmelor-family keboringan tahap gaban kerana pesanan tak sampai-smapai

cmelor-family
apa tunggu lagi belasah laaa 

cmelor-family  belasah-belasah

cmelor-family kek birthday ciput tapi sidara tetap happy cuma sibujang ada nampak jealous

cmelor-family sibujang merajuk sebab tak dapat potong kek

cmelor-family sibujang bertambah-tambah geram tengok sidara dapat aiskrim sedap hiihihhi. Bye


11 comments:

piewahid said...

slm.
hepi besday. moga anak2 cmelor mjadi insan soleh solehah, cemerlang dunia akhirat.
nengok gambar anak2 ni kan, dia org buat muka cmne pun tetap nampak cute...
kalau sy bgambar, buat muka cmne pun tetap nmpak tua, hehehehe...

fzi said...

Salam Melor...
Hepi befday buat anak dara Melor... :)

mala said...

happy birthday girl! pandai si irfan berlakun :)

Melor said...

2 akak fzi,
tq. lama xde n3 baru?. rindu la

2 cik mala
tq. bukan lakonan tapi aksi spontan dari mohd irfan dan alia

Melor said...

2 cik piewahid
tq, anak2 kiut ye sejuk mata memandang. orang tua da juga kiut ye yg tersendiri terpulang pada mata memandang.Tapi wajah melor x kiut lagi mungkin dah dimamah usia. maklum la cek dah tua juga.

Lynn Nasir said...

salam,
hahaha...awatnye la adik tukang tgk je, ciannyer..takpe meh aunty belanja adik plak okeh? :)

p/s: happy besday to anak dara melor, semoga panjang umur & murah rezeki..insyaallah..

Anonymous said...

Aslmkm.
Ohh gitu ceritanya.
Happy birthday ya ... nampaknya Kak G hadiahkan doa jer ler. Berapa umo tu?

Melor said...

salam lynn
tq, klu order tuk 2 org alamat membazir la tu pun melor yg terpaksa jadi dbkl kena settle kasi licin. sudah ye melor yg kekenyangan. budak2 mkn ye x sberapa main je lebih.

Melor said...

salam akak ddrfauziah
tq, tu pun dah cukup, umur ye dah 7 thn.

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

Melor said...

wsalam bujang susah, tq sudi jenggah rumah melor yg x seberapa ni