Sunday, March 28, 2010

Happy Birthday Anak ku

Hai senaaaahhhhh........senah nak tahu, hari ni kan besday si dara tau. Atas permintaan tuan yg empunya badan kite bawak gi ke restoran yg dia mahu. Kecik-kecik dah diman, besar nanti entah ape nak di dimankan nyer. Tu belum gi hadiah yg diminta. Kempisssss..... poket kit e senah weh. Well u no mi, ai ni kan surirumah je mana ada gaji. Sayang anak punya pasal habis tabung ayam kite korek tau hihiiiihiiii.........Tak pe lah kan senah, hepi mereka hepi la kita kan.

Awal-awal lagi kite dah rancang nak tangkap gambar buat kenangan di hari depan. Sesambil tu nak test camera baru. Sekali on je camera keluar api merah (warning) batery low lepas tu terus padam. Alahai nasib tak baik la tak dpt guna camera pulak. Melor cakap ngan si dara, ok kita guna camera tipon blurr sikit tak pa janji nampak gambar. So nilah yang terakam . Jom tengok gelagat anak-anak kite senah yeee........

bergurau senda sesambil tunggu order sampai

  masih lagi mood gembira

bunga-bunga boring dah kelihatan

perasaan boring yang amat kerana pesanan lambat sampai


belasah-belasah

  tak menyempat terus belasah

kek birthday ciput tapi kakak tetap happy cuma adik jealous

adik merajuk sebab tak dapat potong kek

adik tambah geram kakak dapat aiskrim sedap.Bye

11 comments:

piewahid said...

slm.
hepi besday. moga anak2 cmelor mjadi insan soleh solehah, cemerlang dunia akhirat.
nengok gambar anak2 ni kan, dia org buat muka cmne pun tetap nampak cute...
kalau sy bgambar, buat muka cmne pun tetap nmpak tua, hehehehe...

fzi said...

Salam Melor...
Hepi befday buat anak dara Melor... :)

mala said...

happy birthday girl! pandai si irfan berlakun :)

Melor said...

2 akak fzi,
tq. lama xde n3 baru?. rindu la

2 cik mala
tq. bukan lakonan tapi aksi spontan dari mohd irfan dan alia

Melor said...

2 cik piewahid
tq, anak2 kiut ye sejuk mata memandang. orang tua da juga kiut ye yg tersendiri terpulang pada mata memandang.Tapi wajah melor x kiut lagi mungkin dah dimamah usia. maklum la cek dah tua juga.

Lynn Nasir said...

salam,
hahaha...awatnye la adik tukang tgk je, ciannyer..takpe meh aunty belanja adik plak okeh? :)

p/s: happy besday to anak dara melor, semoga panjang umur & murah rezeki..insyaallah..

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Ohh gitu ceritanya.
Happy birthday ya ... nampaknya Kak G hadiahkan doa jer ler. Berapa umo tu?

Melor said...

salam lynn
tq, klu order tuk 2 org alamat membazir la tu pun melor yg terpaksa jadi dbkl kena settle kasi licin. sudah ye melor yg kekenyangan. budak2 mkn ye x sberapa main je lebih.

Melor said...

salam akak ddrfauziah
tq, tu pun dah cukup, umur ye dah 7 thn.

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

Melor said...

wsalam bujang susah, tq sudi jenggah rumah melor yg x seberapa ni